Ion Ţiriac - Nu mă interesează să avem terenuri de iarbă în România, iarba e pentru animale

Ion Ţiriac, președintele FRT, este fan declarat al zgurei, fără a fi deranjat de lipsa terenurile de iarbă.

Ion Ţiriac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, în contextul victoriei Simonei Halep la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, că nu este interesat ca România să aibă terenuri de iarbă, precizând că iarba e pentru animale şi zgura pentru tenis.

El a explicat că tenisul mondial a evoluat şi în prezent se practică foarte mult pe suprafeţe dure precum cimentul şi pe zgură, preferată în Europa. El a precizat chiar că nu se justifică un teren de iarbă nici măcar pentru ca jucătorii de tenis români să se pregătească înaintea turneului de Mare Şlem de la Wimbledon.

"Terenuri cu iarbă vom avea atunci când vom muta Wimbledonul la Bucureşti. Ceea ce va fi un pic mai greu. Dar să fiu sincer, pe mine nu mă interesează să avem terenuri de iarbă. Nu vreau să mă întorc în 1959. Iarba e pentru animale, ele o mănâncă. Cimentul e pentru maşini, care merg pe el. Iar zgura e pentru tenis, pentru că acolo se joacă tenisul. S-au transformat multe în timp... hard-ul este majoritar. Zgura a rămas oarecum în Europa şi America Latină cu 2-3 turnee... Deci teren de iarbă nu merită nici pentru alea 2-3 săptămâni de antrenament de dinainte (n.r. - de Wimbledon)", a precizat Ţiriac.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a câştigat turneul pe iarbă de la Wimbledon, după ce a învins-o, la 13 iulie, în finală, pe americanca Serena Williams cu scorul de 6-2, 6-2. Halep a adus României primul titlu la simplu la Wimbledon, după două finale pierdute de Ilie Năstase, în 1972, cu Stan Smith (SUA) şi 1976, cu Bjorn Borg (Suedia).

Uitaţi ce se întâmplă în ţara noastră

Preşedintele FRT a menţionat că în situaţia în care turneul ATP Năstase Ţiriac Trophy, aflat în proprietatea sa şi mutat începând cu ediţia din 2017 la Budapesta, va reveni la Bucureşti, acesta va avea în componenţă şi o competiţie internaţională rezervată juniorilor.

"Uitaţi ce se întâmplă în ţara noastră... luptăm împotriva corupţiei, dar ar fi bine să mai luptăm şi pentru nişte legi ca lumea. Federaţia Română de Tenis a fost oprită din funcţiune, iar MTS nu a finanţat-o trei ani. Nu a avut bani pentru a trimite juniorii nicăieri. Acum începem să îi trimitem şi încercăm să facem mai multe turnee internaţionale de juniori. Adică dacă se întoarce turneul ATP de la Budapesta (n.r. - turneul masclin Năstase Ţiriac Trophy), atunci el va fi dublat de un turneu internaţional de juniori", a precizat Ion Ţiriac.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, a semnat, joi, un protocol de colaborare cu edilul Sectorului 1, Daniel Tudorache, prin care Primăria va asigura finanţarea pentru reconstrucţia clubului de tenis Doherty din Bucureşti, aflat de mai mulţi ani în paragină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel