Urmărește emisiunea live


Ion Ţiriac, dezamăgit de primăriile de sector: Niciuna nu a luat exemplu

Ion Ţiriac a făcut joi un prim bilanţ al activităţii echipelor de hochei, înfiinţate după construcţia Patinoarului Ţiriac-Telekom Arena din Otopeni.

Omul de afaceri Ion Ţiriac a făcut joi un prim bilanţ al activităţii echipelor de hochei, înfiinţate după construcţia Patinoarului Ţiriac-Telekom Arena din Otopeni, şi a rămas dezamăgit că primăriile de sector nu i-au urmat exemplul pentru a construi încă două-trei patinoare acoperite în Bucureşti. 

Patru din cele 5 echipe care se antrenează câte două ore zilnic, cinci zile pe săptămână la patinoar, au participat recent la turnee în Ungaria şi Italia sub conducerea directorului sportiv al Fundaţiei Ion Ţiriac, Eduard Pană, unde au avut rezultate peste aşteptări. 

"Poate ia până la urmă cineva exemplul"

Vorbim de ani de zile, ce facem cu tineretul, ce facem cu copiii noştri, ce facem cu cei care nu mai sunt, adică cu cele 27-28-29 medalii din 2000 şi cu cele 3 medalii de la Rio. Dl Pană s-a întors săptămâna trecută din faimoasa tură de meciuri internaţionale pe care le-a avut cu cele patru echipe, din cele 5 care există aici, şi care au vârsta de un an şi jumătate. Acum un an şi jumătate, nu ştiau bine să meargă pe stradă, i-a pus pe patine cu 2 lame, după 2-3 săptămâni pe patine cu lame normale, şi puteţi vedea ce pot acum după un an şi jumătate, cu cinci antrenamente pe săptămână, de două ore.

Am reuşit ca aceste echipe să nu plătească un leu pentru gheaţă, electricitate, deplasări în străinătate, pentru că am găsit nişte companii inimoase care au făcut ce vedeţi aici. Eu vă dau în scris acum că în zece ani de zile, mare parte din lotul naţional se află acum pe terenul ăla. Probabil jumătate vor veni de la Miercurea Ciuc, de unde vin de 50 ani, şi jumătate, cel puţin de aici, dacă nu mai mult, a declarat Ion Ţiriac. 

Fostul tenisman a regretat că patinoarul construit de fundaţia sa nu a reprezentat un exemplu pentru fiecare primărie de sector din Capitală. (...)Deocamdată din păcate, niciuna nu a luat exemplu. Nu am venit să criticăm pe nimeni, să încercăm să facem această furtună într-un pahar cu apă, poate ia până la urmă cineva exemplul. Unde vom ajunge, cum vom ajunge, nu ştiu, dar sigur ăsta e un exemplu concret, care patinează, a arătat Ţiriac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel