Ion Ștefan, SHOW cu primarul din Focșani, în direct! ”Un mincinos notoriu. Îmi ies din fire, mă enervez și spun!”

Ministrul Dezvoltării a făcut show în direct. Ion Ștefan astăzi și-a plătit impozitele la Primăria Focșani, după lunile de chin prin care a trecut soția sa, după cum a acuzat. Primarul Cristi Misăilă a intervenit telefonic și s-a dovedit că Ion Ștefan cunoștea detalii din viața acestuia, ceea ce ar putea arăta un conflict mai vechi între cei doi politicieni. 

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a afirmat, la Digi24, că astăzi și-a rezolvat toate problemele cu Primăria Focșani, subliniind că soția sa a mers și a plătit impozitul pe ultimii 5 ani. Primarul din Focșani, Cristi Misăilă, a intervenit la Digi24 și a spus că ”dl ministru în continuare minte”. ”Nu și-a finalizat obligațiile față de Primăria Municipiului Focșani” a acuzat primarul, care a adăugat că nu există un proces verbal de recepție a lucrărilor la casa ministrului Ion Ștefan. ”Nici în acest moment, nu s-a stabilit cu exactitate ce sumă are de achitat. S-a stabilit doar 7.800 de lei, pentru că, timp de 19 ani, a declarat o casă cu o suprafață de 91 de mp față de 562 mp, ceea ce nu este confirmat în acte” a continuat primarul Misăilă. Primarul a acuzat că a existat o greșeală și-n autorizația de construire emisă de primarul de la acea vreme, socrul lui Ion Ștefan, dar fapta a fost prescrisă și nu s-a mai putut sancționa. Din cauza prescrierii, ministrul Ștefan a fost scutit și de impozitul pe 14 ani, fiind sancționat doar cu impozitul pe ultimii 5 ani. 

Ministrul Ion Ștefan a afirmat: ”Astăzi, soția mea a plătit aceste impozite la primărie. Dl primar e în eroare, e dezinformat.” 


Ion Ștefan, ba cu proces de finalizare a lucrărilor, ba fără


”Mințiți cu nerușinare, nu există în arhiva Primăriei procesul de recepție finală a lucrărilor” a acuzat Cristi Misăilă, care a avut impresia că ministrul a spus că a făcut procesul la acea vreme. ”Am spus clar, nu l-am făcut. La vremea respectivă, nu s-a făcut proces verbal de finalizare a lucrărilor” a recunoscut Ion Ștefan, care a afirmat că soția sa a plătit impozitul astăzi în baza documentelor primite de la primărie: ”Aduc telefonul și vă arăt chitanțele de la plățile făcute astăzi la primărie. Eu am plătit tot ce a cerut Primăria. De cinci luni de zile, mă chinui să plătesc aceste impozite. Astăzi am primit de la primărie că am de plătit această sumă. Am plătit această sumă. E simplu ca bună ziua”. Întrebat dacă-și va face proces verbal de recepție a lucrării, ministrul a revenit asupra afirmațiilor anterioare și a afirmat: ”Cred că este făcut, de s-a ajuns să se plătească suma asta, înseamnă că s-a făcut”. Primarul a afirmat că nu s-a făcut, iar dacă a plătit astăzi taxele, ”eu nu stau să verific în fiecare zi câți cetățeni își achită impozitele” - a continuat primarul Misăilă. 

”Soția cred că a fost de 20 de ori la Primărie, în ultimele 4 luni, de când a apărut acest caz.” a subliniat Ion Ștefan, care are impresia că ”e o problemă națională casa asta”. Mai mult, ministrul a afirmat că vine cu toate documentele pentru a arăta ”prin ce chin trece un cetățean care dorește să-și intabuleze casa”. 

”Acum 20 de ani eram un băiat tânăr și munceam de dimineața până seara” a răspuns ministrul la întrebarea de ce n-a făcut respectivele acte acum 20 de ani.

Situație ipotetică. Dacă-și face un mall

Ministrul a mai întrebat ce se întâmplă dacă face un mall, se ceartă cu constructorul și acesta nu mai vrea să-i semneze actele:  ”Ce face primăria? Mă așteaptă 20 de ani să nu plătesc taxe și impozite?”. ”Când mi s-a adus la cunoștință că am o datorie, în secunda 1 am mers s-o achit” a mai susținut ministrul.

”Eu acum 20 de ani am făcut o casă, că n-am făcut un proces verbal de predare-primire, dacă trebuie să fiu judecat pentru chestia asta, judecați-mă!” a continuat Ion Ștefan, care a apreciat că e mult prea mult. ”Dacă firma care a lucrat a dispărut, eu cu cine fac procesul?” s-a aruncat ministrul. Primarul a intervenit și l-a taxat: ”E o prevedere legală, ar trebui s-o cunoașteți, că sunteți ministru. În baza unei expertize tehnice a unui expert autorizat, puteți face acest proces verbal de recepție, dar refuzați să acceptați un expert care să vină să vă facă măsurătorile exacte ale casei”. ”Nu constructorul v-a greșit o grindă. Primarul de la vremea respectivă a semnat pentru că era socrul dvs! A semnat o autorizație total eronată” i-a mai spus Cristi Misăilă, precizând că e opinia sa. 

”Deja deveniți un mincinos notoriu, dle primar. Trebuie să-mi ies din fire ca să vă spun realitatea. Nu putem să mergem în discuția asta decât dacă pot să-l fac mincinos. El este un mincinos notoriu. De patru luni, soția se chinuie să intre în legalitate și acest individ îi pune toate piedicile posibile și imposibile.” a afirmat Ion Ștefan. ”Ei în viața lui n-au plătit taxe. El a stat la ANL și când era primar. Nu vreau să deschid subiectul ăsta, mă enervez și spun” a continuat ministrul, care a mai spus că ”a ajuns mincinosul ăsta de primar să vină cu niște chestii, el chiar este un mincinos, nu are interes să adune taxe la bugetul local”.

Întrebat dacă n-a fost niciodată proprietar ca să plătească taxe, stând inclusiv la ANL, primarul a răspuns că ”sunt funcționar public din 1999 și am declarat cu sinceritate toate imobilele pe care le-am deținut. Da, am stat și la ANL până-n 2017”.

”N-aveați casă cu prima soție, cum ați avut repartiție la ANL?” a întrebat Ion Ștefan, iar primarul a răspuns că nu avea casă în municipiul Focșani. Cristi Misăilă a mai răspuns că nu avea casă pe numele său. ”O viață întreagă n-ați plătit o taxă și veniți să ne vorbiți nouă. Cu casă la 2 km de Focșani și aveați și ANL, în timp ce tinerii din oraș au fost nevoiți să plece în lumea largă” a acuzat Ion Ștefan. ”Aveam un teren, nu casă” a subliniat primarul. 

”Domnu` Prelipceanu, vă mai repet o dată, soția, soția mea cu care am trei copii, cu care am făcut casă împreună, soția mea, cu asta trăiesc de când suntem împreună, de când s-a sesizat că există această problemă, toată țara, de a doua zi soția mea a mers de 20 de ori la primărie ca să poată rezolva această problemă” a mai spus Ion Ștefan. 

După pauza publicitară, ministrul a venit cu telefonul în emisiune, pentru a arăta o chitanță. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel