Ion Iliescu -SPP, mesaj: Vreau să cred că...

Ion Iliescu a trimis un mesaj de felicitare cu ocazia zilei SPP.

„Îmi face o deosebită plăcere să mă adresez dumneavoastră, într-un moment aniversar, cu prilejul zilei Serviciului de Protecție și Pază. Un Serviciu care are deja o tradiție, și a făcut, nu o dată, dovada capacității sale de a răspunde misiunilor care îi sunt încredințate, atât în plan intern, cât și în plan extern. SPP a evoluat, și-a adaptat metodele și mijloacele de pregătire a luptătorilor și pe cele de operare la un mediu de securitate în schimbare, cu exigențe sporite și cu amenințări mereu mai variate.

În ceea ce mă privește, după experiența pe care o am în relația cu instituția, apreciez în mod special faptul că ea s-a comportat ireproșabil în toți acești ani, îndeplinindu-și sarcinile fixate prin lege cu profesionalism și abnegație, indiferent de contextul politic sau social. Activitatea Serviciului a fost apreciată și de partenerii noștri, fie că este vorba de oaspeți ai statului român, fie că este vorba de responsabili politici și ai ONU din străinătate, care au beneficiat de protecția SPP.

Vreau să cred că, în contextul în care se impune discutarea legilor siguranței naționale, activitatea Serviciului va fi apreciată cum se cuvine, și, prin noile prevederi, i se va oferi cadrul necesar valorificării experienței pe care a acumulat-o în acești ani, prin munca angajaților săi. Serviciul de Protecție și Pază este în slujba statului român, nu în slujba unui lider politic sau a altuia, care au mandate limitate. Activitatea sa nu trebuie, nu are de ce să fie legată de ciclurile electorale. SPP trebuie să-și îndeplinească misiunile încredințate de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, organism colectiv de decizie, în care sunt reprezentați toți cei care au responsabilități în domeniul siguranței naționale.

Permiteți-mi să vă adresez felicitări și cele mai sincere urări de bine cu ocazia zilei Serviciului de Protecție și Pază ”, a tranismis fostul președinte Ion Iliescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel