Ion Cristoiu, remarcă în cazul Caracal: După asta, s-a așternut tăcerea

Ion Cristoiu
Ion Cristoiu

Ion Cristoiu, în contextul tragediei de la Caracal, spune că organele de anchetă trebuiau să informeze opinia publică despre evoluția cazului.

„Am fost și sunt încă prudent față de ce ne spun autoritățile față de mersul anchetei. Sunt prudent deoarece în astfel de cazuri, în România, poate și în alte părți, apare o precipitate a organelor de anchetă, sub presiunea opiniei publice de a găsi cu orice preț vinovatul, vinovatul mărturisește și se închide discuția. În cazul de față avem sigur, din punct de vedere public, o declarație dinspre organele de anchetă că Dincă și-ar fi recunoscut cele două crime, e vorba nu numai de Alexandra, ci și de Luiza, dar după asta s-a așternut tăcerea. Nu era nimic împotriva mersului anchetei, dacă opinia publică era ținută la curent cu informări oficiale care să confirme mărturia lui”, a declarat Ion Cristoiu.

„Deocamdată, noi nu avem, din punct de vedere penal, detectivistic, confirmarea mărturiei lui. Faptul că s-a schimbat încadrarea nu înseamnă că așa și este. Eu nu am pus la îndoială, eu am pus că, și noi suntem jurnaliști și principalul scop al nostru este să și punem întrebări”, a spus, potrivit Mediafax, Ion Cristoiu.

VEZI ȘI: Oana Zamfir, către avocatul lui Gheorghe Dincă: A fost atât de credibilă mărturia lui?



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel