Ion Cristoiu: Lovitură pentru Tăriceanu. Este o greșeală. Asta trebuia să o asume premierul!

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat situația în care se află, în prezent, Călin Popescu Tăriceanu, în contextul prezidențialelor, dar și taxape solidaritate pentru pensiile peste 100 de milioane, idee lansată de Eugen Teodorovici.

"Tăriceanu a primit o lovitură"

"Domnul Călin Popescu Tăriceanu a primit o lovitură în sensul că el chiar se pregătise să fie candidat unic, o să rămână candidatul ALDE. Dar nu are cum și o să rămână dintr-un singur motiv, partidul care nu are candidat propriu până la prezidențiale e terminat ca partid, anul prezidențialelor e un an de vedetism al unui partid. Ai candidat... E pe locul 4 că va avea o mare problemă că trebuie să decidă dacă rămâne în coaliție sau nu rămâne... foarte grea, pentru că dacă pleacă din coaliție, pierde partidul, toți miniștrii săi vor rămâne pentru că e greu să vă imaginați că un ministru, voi pleca, ei vor pleca miniștri pentru că vrea președintele partidului să ajungă...", a afirmat Ion Cristoiu, pentru Mediafax.

"Asta trebuia să o asume premierul"

Analistul politic Ion Cristoiu crede că premierul Viorica Dăncilă se va răzgândi în privința taxării pensiilor speciale de peste 10.000 de lei, pe care ar fi trebuit să și-o asume ea, și nu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ocupantul locului 5 în topul politicienilor săptămânii.

"Eugen Teodorovici, care a lansat acea idee extraordinară a taxei pe solidaritate pentru pensiile peste 100 de milioane, inimaginabil în România. Au fost date magistraților, fiecare partid politic s-a grăbit să îi mituiască pe judecători și pe procurori. După părerea mea nu e vorba de o chestiune bugetară, după părerea mea este o greșeală că i s-a dat domnului Teodorovici, asta trebuia să o asume premierul pentru că este chestiune de egalitate socială, o chestiune elementară, de dreptate socială, nu se poate ca într-o țară unde oamenii au pensii de 15 milioane, unii să aibă 3.000- 4.000 de euro, fără să facă nimic.

Probabil că o să dea înapoi pentru că poate că de aia nici nu și-a asumat premierul, o să dea înapoi că face acum CSM-ul, magistrații, organizațiile internaționale culmea. Dacă ar fi fost politicieni, sunteți de acord, sau funcționari la Parlament sau ziariști, toată lumea ar fi spus nu se poate așa ceva fiind vorba de magistrați ei au voie să aibă, nu e vorba de pensiile militare, e vorba de niște pensii care au fost nejustificate, pentru un om care nu face nimic", a explicat Ion Cristoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel