Ion Cristoiu: ÎCCJ îi dă lui Klaus Iohannis o lovitură politică puternică

Jurnalistul Ion Cristoiu consideră că ÎCCJ îi dă o lovitură dură lui Klaus Iohannis în procesul cu ANI, prin decizia de a judeca pe fond recursul Agenției Naționale de Integritate. 

Primul termen urmează să aibă loc anul viitor, în 14 ianuarie. "Admiterea recursului ANI de Înalta Curte nu înseamnă că președintele ales e incompatibil. Eu, cel puțin, care nu sunt un cîntăreț necondiționat nici al DNA, nici al ANI, nu mă năpustesc să trag concluzii devastatoare privind rezultatul Procesului. Dacă mi s-ar cere o părere, aș spune că Înalta Curte a ieșit cu brio din capcana ce părea mortală. Dacă respingea Recursul, risca să fie acuzată de slugărnicie față de noul președinte. Dacă-l declara incompatibil, risca să provoace o gravă criză politică", a scris jurnalistul Ion Cristoiu, pe blogul său

Jurnalistul adaugă că "decizia de admitere a recursului ANI e, din punct de vedere juridic, o strălucită ieșire din capcană. Înalta Curte nu poate fi acuzată c-a ținut cont de rezultatul alegerilor, dar nici n-a riscat o criză politică. Judecata pe fond poate aduce declararea lui Iohannis drept compatibil. În plus, la începutul lui decembrie, CCR poate declara articolul din Lege drept neconstituțional. Procesul lui Iohannis se stinge automat. E drept, ANI primește o lovitură mortală, pentru că sute de primari scapă de incompatibilitate. Cînd e vorba însă de președintele ales, ANI poate fi sacrificată.". 

Ion Cristoiu spune că în ciuda celor scrise anterior, "din punct de vedere politic, Klaus Iohannis primește o lovitură. Admiterea Recursului ANI înseamnă casarea deciziei favorabile date de Curtea de Apel Alba Iulia. Pînă la judecarea pe fond, Klaus Iohannis e incompatibil. Ca să nu mai spunem că, pînă la sentință, funcția de președinte stă sub semnul întrebării". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel