Ion Ariton, DEMISIE. ALDE: Era suspendat de o lună. În locul său, numit Gabriel Florea

Roxana Neagu / 21 feb 2018 / 16:56

Ion Ariton și-a anunțat astăzi demisia din ALDE, de la conducerea ALDE Sibiu. 

În urma anunțului, ALDE face următoarele precizări: 

1) În cadrul ședinței Biroului Politic Central al ALDE din data de 22 ianuarie s-a hotărât suspendarea din funcțiile de conducere de la nivel local și central, pe o perioadă de 6 luni, conform art. 20 lit. B) din Statutul ALDE, a membrilor BPC cu restanțe la plata cotizațiilor mai mari de 6 luni. Persoanelor vizate de această decizie li s-a acordat ca termen de grație pentru plata restanțelor data de 31 ianuarie.

2) Domnul Ion Ariton a figurat la data de 31 ianuarie cu o restanță la plata cotizației de 15 luni de zile. Astfel, neplata până la termenul prevăzut în decizia BPC ALDE din 22 ianuarie, a atras după sine suspendarea domnului Ion Ariton din funcțiile de conducere, inclusiv din funcția de președinte al ALDE Sibiu.

3) Înștiințarea de suspendare din funcția de președinte al ALDE Sibiu i-a fost transmisă domnului Ion Ariton pe data de 6 februarie.

4) Totodată, Biroul Politic Executiv al ALDE din data de 14 februarie a decis numirea în funcția de președinte interimar al filialei ALDE Sibiu a domnului Gabriel Florea. Așadar, având în vedere cele prezentate, domnul Ion Ariton nu avea din ce funcții de conducere să își dea demisia, în condițiile în care de două săptămâni a fost înlocuit de domnul Gabriel Florea.

[citeste si]