Alex Coita, cel mai negru scenariu pentru Iohannis. Parabola cu iepurele și țestoasa

Viorica Dăncilă - Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă - Klaus Iohannis

Politologul Alex Coita a explicat care sunt cele două scenarii cu care se poate trezi Klaus Iohannis după dezbaterea de la distanţă cu Viorica Dăncilă, dacă este prea încrezător pe victorie. 

"Clar, doamna Dăncilă a ieşit din această dezbatere mai bine. Şi asta contează nu doar pentru că poate va muta voturi pentru alegeri, ci demontează şi teoria conform căreia Klaus Iohannis spunea că dumneaei nu este un candidat suficient de bun. Iată că nu doar că a fost suficientă de bună, dar a performat chiar mai bine aseară.

Mi-am adus aminte de parabola lui La Fontaine cu iepurele şi ţestoasa, în care iepurele, văzând că este aproape de linia de finish, se opreşte să tragă un pui de somn şi se trezeşte văzând ţestoasa că îl depăşeşte. Dacă dl Iohannis consideră că a câştigat deja, este posibil ca, în cel mai bun caz, să câştige greu, dar să aibă un handicap mare în al doilea mandat, iar, în cel mai rău caz, să se producă o surpriză cum am văzut în 2014, 2009, 2004, dar în partea cealaltă", a declarat Alex Coita la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel