Iohannis, vizită în Italia: Vreau ca drepturile românilor din Italia să fie respectate

Președintele Klaus Iohannis începe luni o vizită de două zile în Italia, un partener strategic și economic important al României, unde va discuta cu oficialii italieni despre aderarea României la Schengen, comunitatea românească din țara de la Mediterană și parcursul european al Republicii Moldova.

"Deplasarea în Italia continuă seria vizitelor externe pe care am ținut să le fac la început de mandat în state cu care România are parteneriate strategice și relații speciale. Importanța acestei vizite este dată de mai multe aspecte. De existența unui parteneriat strategic și a unei tradiții de colaborare între cele două state, de faptul că Italia este unul dintre principalii parteneri economici ai României și, nu în ultimul rând, de existența în Italia a unei comuntăți românești foarte mari. Voi discuta despre modalitățile în care putem să întărim colaborarea și coordonarea în interiorul Uniunii Europene dar și în interiorul NATO. În acest context voi aborda tema aderării României la spațiul Schengen, așa cum am făcut-o cu ocazia tuturor vizitelor în capitatele europene", a declarat Iohannis, luni, înainte de decolarea de pe aeroportul Henri Coandă.

Președintele a a arătat că discuțiile despre comunitatea românească din Italia vor fi un "un punct important pe agenda discuțiilor".

"Doresc ca drepturile cetățenilor români din Italia să fie respectate și apărate, și cred că acest lucru este în interesul ambelor părți. Comunitatea românească din Italia contribuie semnificativ la dezvoltarea economică și socială a Italiei și reprezintă o punte de legătură între statele noastre", a afirmat Iohannis.

Iohannis, vizită în Germania: atac al președintelui la premierul Ungariei, Viktor Orban

Șeful statului a precizat că va aborda și tema sprijinirii parcursului european al Republicii Moldova, dar și pe cea a situației din Ucraina.

Klaus Iohannis va avea întâlniri cu președintele Republicii Italiene, domnul Sergio Mattarella, cu președintele Consiliului de Miniștri, domnul Matteo Renzi, și cu președintele Senatului, domnul Pietro Grasso. De asemenea, el va avea întâlniri cu reprezentanți ai comunității de români din Italia și cu o parte dintre studenții români bursieri la Accademia di Romania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel