Iohannis - UDMR, consultări Cotroceni. Hunor: Noi suntem mai radicali decât propunerea președintelui

Kelemen Hunor, UDMR
Kelemen Hunor, UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a oferit primele declarații după consultările de joi de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat după consultările de joi de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis că formaţiunea sa va face tot ce poate pentru o mobilizare a electoratului atât la alegerile europarlamentare, cât şi la referendum.

"I-am spus domnului preşedinte că avem o experienţă cu un referendum foarte similar de acum 10 ani, experienţa şi concluziile noastre de atunci sunt relevante, importante şi din acest punct de vedere vom încerca şi vom face tot ce ţine de noi pentru o mobilizare atât la alegerile europarlamentare, pe care le considerăm importante, poate cele mai importante din ultimi 10 ani, dar şi pentru referendum. Vom spune oamenilor să meargă să îşi spună punctul lor de vedere despre cele două subiecte şi despre întrebările pe care nu le cunoaştem în acest moment. În ceea ce priveşte tematica, noi credem că la primul subiect rezultatul este previzibil, nu cred că vor fi oameni care vor spune 'nu' pentru această întrebare, dacă trebuie sau nu amnistie şi graţiere pentru faptele de corupţie. De aceea, surprize acolo sigur nu vor fi. Pentru a doua întrebare, legată de ordonanţele de urgenţă, noi suntem mai radicali decât propunerea preşedintelui Iohannis, noi credem că instituţia ordonanţelor de urgenţă din Constituţia României trebuie eliminată. Nu este nevoie de ordonanţe de urgenţă absolut în niciun domeniu", a spus Kelemen la Palatul Cotroceni.

Kelemen Hunor, despre OUG 

El a adăugat că instituţia ordonanţelor de urgenţă a creat mai multe pagube în societate, considerând că legiferarea delegată către Guvern nu este un lucru bun şi de aceea trebuie eliminată, mai puţin în caz de război şi catastrofe.

"Ordonanţe simple în perioada vacanţelor parlamentare pot rămâne cu delegarea din partea Parlamentului, dar în rest nu cred că e nevoie de aşa ceva. Se poate legifera repede în 2-3 săptămâni, dacă există voinţă politică", a menţionat acesta.

Kelemen Hunor a precizat că a mai adus în discuţie şi cazul primarului din Corund, Harghita, care a fost amendat pentru că ar fi pus o inscripţie bilingvă pe primărie.

"Am mai adus un subiect în discuţie, fără să aştept un răspuns de la domnul preşedinte, nici nu se poate da un răspuns, fiindcă este vorba despre o decizie a Curţii de Apel de la Târgu Mureş. Doar l-am informat pe preşedinte, nu ştiu dacă cunoştea situaţia de la Corund, din judeţul Harghita, unde primarul a primit o amendă de 80.000 de euro, o sumă foarte mare, disproporţională cu orice faptă administrativă, pentru inscripţia bilingvă de pe frontispiciul primăriei. Eu cred că este o măsură absolut disproporţională şi o decizie incorectă şi faţă de primar, şi faţă de comunitate, dar şi faţă de legislaţia care permite inscripţiile bilingve în localităţile unde trăiesc minorităţi etnice în proporţie de peste 20%", a arătat acesta.

Vezi și: Klaus Iohannis, răspunsul dat pentru PMP în spatele ușilor închise de la Cotroceni. Culise

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel