Iohannis, teme referendum. Prima reacție din PSD: E foarte grav. Alt răspuns nu avem

 Serban Nicolae
Serban Nicolae

Șerban Nicolae a comentat la emisiunea Esențial, de la Antena 3, temele lansate de Klaus Iohannis pentru referendumul din 26 mai.

Șerban Nicolae a critcat dur discursul președintelui Klaus Iohannis în care au fost făcute publice și temele propuse pentru referendumul din 26 mai. Am transmis Parlamentului scrisoarea privitoare la cele două probleme de interes național, care vor fi supuse consultării în timpul referendumului. Prima este interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție. A doua este interzicerea adoptării de OUG în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare. Aceste teme vor fi supuse consultării publice. Cetățenii vor decide dacă vor ca persoanelor condamnate pentru corupție să li se șteargă efectele condamnării", a spus Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Citește și: Klaus Iohannis atacă PSD. Pararelă incredibilă: OUG că politicianul X e cinstit! Ar fi culmea!

Toate temele astea arată o disperare politică în preajma alegerilor pentru Parlamentul European

"Am încercat să urmăresc ceea ce a spus domnul Iohannis astăzi, a fost la fel de confuz și la fel de alambicat ca de obicei. Spre exemplu, să înțeleg că a doua întrebare ar viza dreptul CSM și al Înaltei Curți să atace ordonanțele la Curtea Cosntituțională. Eu înțeleg că pentru populari doar torționarii sunt buni, eu înțeleg că în mintea unora justiția îi privește pe judecători și procurori. I-aș spune lui Iohannis, ca fost justițiabil ce se află, că justiția se face pentru cetățeni, e vorba despre drepturi și libertăți fundamentale. Dacă el crede că justiția privește doar Înalta Curte de Casație și Justiție, doar CSM-ul, să fie sănătos. Dar vă dați seama că toate temele astea arată o disperare politică în preajma alegerilor pentru Parlamentul European și toată această maimuțăreală, compromterea sesiunii solemne consacrate aniversării a 15 ani de la Alianța Nord-Atlantică, discursurile făcute la președinție cu țintă de atac la PSD și la guvernarea PSD-ALDE arată că există o disperare care duce la lipsă de rațiune. E foarte grav să ai în fruntea statului un om care dă dovadă de lipsă de discernământ politic, de lipsă de rațiune și de responsabilitate. Alt răspuns nu avem pentru că vă dați seama că la niște teme confuze și ultra politizate nu poți să cauți soluții raționale", a declarat Șerban Nicolae.

Citește și: PSD, mesaj după ce ministrul Cuc a rupt contractul de lucrări: "După ani de tergiversări și așteptare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel