Iohannis, solicitare de ULTIMĂ ORĂ pentru Dăncilă. Chirieac, primul comentariu

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă
Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să-i trimită agenda de lucru a fiecărei ședințe de Guvern. Astfel, șeful statului vrea să vadă dacă și când va fi adoptată o eventuală ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, luni, acest subiect la Antena 3.

„Dacă se va da ordonanță pe amnistie și grațiere, se vor întâmplă două lucruri: 1 - Dispare poliția politică. Dispare, pentru că nu mai poți să spui cuiva că în 2000, toamna, nu știu ce ai făcut și hai să îți facem dosar penal. 2 – Președintele nu mai are rost să candideze. Practic, trebuie să desemneze pe altcineva să candideze în locul dânsului la alegerile prezidențiale. Domnul Klaus Iohannis avea un potențial enorm să facă istorie în România. L-au dus în zona aceasta de justiție, de penal. L-au dus într-o zonă mlăștinoasă. Dacă trece ordonanța pe amnistie și grațiere, domnul Iohannis nu mai are rost să candideze, fiindcă dânsul o va deconta. În ochii electoratului său va fi responsabil pentru faptul că a numit-o prim-ministru pe Viorica Dăncilă, pentru faptul că, în doi ani, nu a reușit să distrugă coaliția majoritară", a spus analistul Bogdan Chirieac, luni, într-o intervenție telefonică la Antena 3, adăugând totodată că „responsabil pentru că se dă amnistia și grațierea va fi domnul Klaus Iohannis. Și, atunci, are toate motivele să lupte împotriva acestei ordonanțe".

Întrebat ce crede că se va întâmpla în cazul în care președintele Iohannis nu va primi agenda de lucru a fiecărei ședințe de Guvern, a răspuns astfel: „Ce scrie în lege că se întâmplă, însă mi-e teamă că în lege nu scrie". Ulterior, a intervenit Radu Tudor, care a spus: „Depinde din ce parte citești". „Și asta e, fiindcă, pe de altă parte, în lege spune că în momentul în care primul-ministru îți cere să revoci un ministru și să pui un alt ministru în loc, poți refuza o dată motivat. Dar nu s-a spus că poți amâna decizia trei, șase luni de zile, un an", a punctat Bogdan Chirieac.

CCR, intervenție

Dacă Klaus Iohannis nu va primi agenda de lucru, „vom avea de-a face cu o intervenție a Curții Constituționale", consideră Radu Tudor. „Care va dura", a completat Bogdan Chirieac. „Vin sărbătorile. România se mai trezește după 7 ianuarie", a mai spus analistul la Antena 3.

VEZI ȘI: Amnistie - graţiere. Borza deschide cutia Pandorei

VEZI ȘI: Iohannis, Dăncilă, Macron, Trump, notați! Borza: Ca să vezi coincidență...



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel