Iohannis și Dăncilă, în SUA. Coita: Un lucru bun cu două condiții. Să încetăm să mai facem asta

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă
Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Președintele României participă la Adunarea Generală a ONU, unde a avut o scurtă întrevedere cu Donald Trump, alături de care s-a pozat din nou. Totodată, premierul Viorica Dăncilă se află și ea într-o vizită oficială în SUA în aceste momente.

Analistul Alex Coita a comentat participarea președintelui la Adunarea Generală a ONU, dar și vizita premierului Dăncilă în Statele Unite, precizând că ele sunt un semnal bun al relației cu SUA, dar a subliniat că trebuie să evităm să ducem relația cu SUA în bătăliile politice interne.

Alex Coita: Vizita Vioricăi Dăncilă și a președintelui Iohanins, un lucru bun, dar cu două condiții

„Ne arată că relația cu SUA e mai bună și mai dinamică ca oricând. Trebuie spus că și premierul României se află în SUA și are la rândul său întâlniri cu oficiali americani, am văzut că s-a întâlnit cu Secretarul Energiei, o persoană foarte importantă în Cabinetul Trump. Se va întâlni și cu vicepreședintele lui Donald Trump. E un lucru extrem de bun cu două condiții: prima este ca liderii români, fie că vorbim de domnul Iohannis ori doamna Dăncilă, să se întoarcă cu ceva concret acasă. Degeaba se duc acolo doar pentru fotografii dacă nu abordează și o agendă care să fie în beneficiul României. Acest lucru e foarte important. A doua condiție este ca și noi în țară să înțelegem că relația bilaterală cu un partener atât de important ca SUA nu trebuie să facă obiectul unei lupte politice. 

Nu e normal să începem să ne certăm ca la mahala dacă doamna Dăncilă a plecat sau nu în vizită oficială. Bineînțeles că este o vizită oficială, atâta timp cât e însoțită de ministrul de Externe, atât timp când domnul ambasador a participat la organizarea vizite, și când se întâlnește cu vicepreședintele SUA. Să încetăm să mai folosim relația bilaterală cu SUA pentru micile și meschinele noastre lupte politice”, a declarat Alex Coita la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel