Iohannis: România a fost boicotată de politicieni

27 aug 2019 / 12:30
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa Guvernului.

Președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs la Palatul Cotroceni cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomației Române. Președintele României a taxat guvernul pe care l-a acuzat de pierderea unui loc de membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU pe fondul deciziei de a muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim.

"Din păcate nu putem marca faptul că România a fost aleasă pe o poziție de membru nepermanent în Consiliul ONU, chiar dacă ați făcut eforturi susținute. România a fost boicotată de declarațiile politice ale unor înalți demnitari români, formulate fără mandat și contrare unor poziții tradiționale alle României. Aceste grave derapaje au dus la eliminarea sprijinului fiind creionată o percepție, eronată pe fond, a unei lipse de predictibilitate", a declarat Klaus Iohannis.

Estonia a obţinut o poziţie de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU, pentru perioada 2020-2021, în detrimentul României. Estonia a câştigat runda decisivă cu 132 de voturi, în timp ce România a fost susţinută de 58 de ţări.