Iohannis, refuz pentru Guvern. Săftoiu: Nu e o soluție

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Adriana Săftoiu a criticat modul în care s-au desfășurat episoadele cu privire la refuzul numirii Olguței Vasilescu la ministere. 

Adriana Săftoiu a declarat, luni, la Antena 3, că scandalul public în care Guvernul a propus-o pe Lia Olguța Vasilescu pentru Ministerul Transporturilor și pentru cel al Dezvoltării, iar președintele Iohannis a respins-o de fiecare dată, nu este nicidecum o soluție. Liberala consideră că ar fi trebuit să apară o soluție în urma unor discuții, cu ușile închise, între cele două palate. 

Citește și: Alegeri europarlamentare 2019. Primele cinci nume pe lista PSD

"Eu sunt convinsă că și dacă am avea un președinte de la PSD, nu ar merge așa în orb în momentul în care un guvern propune o listă de ministri, pentru că în momentul în care președintele semnează și el garantează pentru lista aceea. (...) Partea neplăcută a lucrurilor, atunci când un guvern și președintele României nu pot să găsească o cale de înțelegere înainte ca toate aceste situații contondente să se consume în spațiul public. Dacă ar fi să îi reproșez ceva foarte accentuat președintelui Traian Băsescu, e că într-un fel, poate îi făcea plăcere să consume genul acesta de diferent, cu Tăriceanu, de exemplu, în primul mandat, în loc să ne intereseze să rezolvăm lucrurile acestea și să venim în spațiul public cu soluția de a merge mai departe. Eu pot să îi recunsc domnului președinte Iohannis acest drept de a se îndoi de competențele doamnei Vasilesc la Transporturi și să fi spus: domnule, la Muncă mi-ați dat-o, la Muncă s-a arătat a fi un ministru bun, voi ați cerut să o schimbați de acolo. Nu știu, poate să aibă aceste rezerve, dar faptul că aceste rezerve se consumă într-adevăr în spațiul public de două luni, că ministerele stau blocate, eu nu spun că e o soluție", a spus Adriana Săftoiu.

Citește și:Iohannis, declarații în scandalul momentului: Riscă să apară fantome

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel