Iohannis, refuz Olguța Vasilescu. PSD, acțiune în forță: Război politic. Această etapă s-a încheiat!

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis este luat cu asalt din PSD după ce a refuzat-o pe Lia Olguța Vasilescu pentru funcția de ministru al Dezvoltării Regionale. 

După reacția oficială a PSD, care a transmis că președintele Klaus Iohannis este președintele ”Bețe-n Roate”, Lia Olguța Vasilescu a anunțat că are pregătită plângerea penală. Situația va ajunge tot la CCR, președintele va decide într-un timp rezonabil, iar blocajul, între timp, continuă și chiar se adâncește. 

Reacțiile din PSD n-au întârziat să apară. 

”Această etapă s-a încheiat”

Răzvan Popa, europarlamentar PSD, spune că ”Devine evident că preşedintele și-a propus să împiedice cu orice preț PSD să realizeze programul său de guvernare. Ținta principală e ca PSD să nu facă investițiile la nivel local. De aceea atacă Ministerul Dezvoltării Regionale. Klaus Iohannis este conştient că un succes al PSD în aplicarea programului de guvernare elimină şansele sale la prezidenţiale. Acest tip de atitudine nu poate fi acceptată de PSD. Guvernul şi PSD au dat dovadă de răbdare şi au căutat un compromis instituţional, pentru că aşa considerăm că era în interesul cetăţenilor. Această etapă s-a încheiat. Vom trece la folosirea mijloacelor legale pe care le avem la dispoziție pentru a-l determina pe președinte să își facă treaba pe care o are și să termine cu aventurile politice”. 

Iohannis, ca într-un câmp de război politic

Doina Federovici, vicepreședinte PSD, a declarat: ”Este inacceptabil ce se întâmplă. Cu tot respectul, domnul președinte Iohannis se poartă ca și cum România este într-un câmp de război politic, fără să-i pese nicio clipă de cetățeni. Pe bună dreptate i s-a spus „Președintele Bețe în Roate" pentru că numai asta face din momentul în care a venit PSD la Guvernare.”

Parlamentarul PSD subliniază că primarii așteaptă noul ministru al Dezvoltării Regionale, în principal, pentru proiectele din PNDL II. ”Amintiți-vă când domnul Iohannis dorea să fie ministru de Interne și vicepremier, venind din postura de primar al Sibiului. Așa a venit Olguța Vasilescu, din postura de primar al Craiovei, dar între timp a fost unul dintre cei mai buni miniștri ai Muncii pe care i-a avut România. Deci după propriile sale criterii, domnul Iohannis nu ar merita să fie președintele României.  Ce vor spune botoșănenii când vor veni primarii la ei să le spună că mai întârziem puțin cu asfaltarea, cu renovarea școlilor sau grădinițelor, pentru că nu avem ministru la Dezvoltare din cauza domnului Iohannis? Chiar nu se gândește la acești oameni? Nu au așteptat destul acești oameni să aibă și ei un trai mai bun? De ce nu lasă PSD să guverneze?” întreabă Doina Federovici. 

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, subliniază că ”iresponsabilitatea președintelui Iohannis atinge cota de avarie.”

”Toate acțiunile sale din ultima perioadă au mize strict electorale, intrând în conflict flagrant cu normele constituționale. În afară de a crea precedente din ce în ce mai periculoase pentru democrația din România, președintele nu a făcut nimic pentru țara noastră. A blocat constant guvernarea, ignorând temele importante ale României, fiind motivat doar de frustrările și ambițiile personale. Singura moștenire pe care o lasă istoriei va fi porecla de Președintele-Bețe-n-Roate”, arată Dan Nica.

Liderul europarlamentarilor PSD subliniază că nu există nimic imoral în prestația Olguței Vasilescu în calitate de ministru al Muncii: ”Tot ce a făcut Olguța Vasilescu a făcut-o în interesul cetățenilor, iar acest lucru nu poate fi niciodată imoral. În plus, Olguța Vasilescu a fost numită ministru în funcție cu semnătura aceluiași președinte. Toate motivele pe care le invocă în respingerea de acum puteau fi invocate și atunci. Nu le-a invocat atunci pentru că nu sunt reale. Ne este tuturor foarte clar că Iohannis și-a propus să împiedice cu orice mijloace îndeplinirea programului de guvernare al PSD. Ținta sa principală e ca PSD să nu facă investițiile la nivel local. De aceea blochează Ministerul Dezvoltării Regionale”. 

Iohannis, copil încăpățânat

Roxana Mînzatu, vicepreședinte PSD, subliniază că președintele Klaus Iohannis se comportă ca un copil încăpățânat: ”Klaus Iohannis se poartă efectiv ca un copil încăpățânat care refuză doar de dragul de a refuza fără să se gândească o clipă la consecințe, la viitor sau la influența pe care faptele sale o au asupra vieții de zi cu zi a românilor și asupra țării al cărei Președinte este. Președintele a declarat război PSD pe toate fronturile fără să îi pese că românii sunt victimele colaterale”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel