Iohannis, refuz miniștri. Cristoiu, scenariu: Ce urmărește președintele

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Jurnalistul Ion Cristoiu a lansat o ipoteză în ceea ce privește decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerile pentru cele trei ministere.

"În discursul domnului preşedinte, trebuie subliniată o nuanţă foarte importantă: pentru prima dată în cadrul unor remanieri, în post-decembrism, preşedintele pune o condiție anticonstituțională şi anume că nu revocă nişte persoane până nu ştie propunerile. Din punct de vedere constituţional, sunt două etape: revocarea şi apoi interimarul sau alte nume. Este o noutate. Eu am recunoscut întotdeauna dubla cheie. Este o escaladare. Una este revocarea şi una este înlocuirea. În cazul de faţă, Klaus Iohannis urmăreşte o adâncire a imaginii de haos provocată de cererea de remaniere pe care nu o înţeleg nici eu, nu ştiu ce i-a apucat. Poate sunt nişte strategii la PSD care mie îmi scapă", a spus Ion Cristoiu la Antena 3, în emisiunea "100 de minute".

Vezi și: Iohannis refuz miniștri. Prima reacție din PSD: Îi vom demonstra! Va fi obligat!

"Intră în joc Iohannis. PSD începe să aibă probleme"

"Cred că urmează alte trei propuneri. La întrebarea "ce i-a apucat cu remanierea?", pot să dau un răspuns. Este o strategie de a împinge în plan secund ideea de europarlamentare. PSD nu are niciun interes, la ora actuală, ca europarlamentarele să stârnească vreo emoţie în aşa fel încât să fim noi ăia peste 30%. Dacă o tot amână, nu fac restructurare sau vor restructurare şi durează două săptămâni, ori propun noi nume, peste o săptămână, intră atunci în joc, fără să îşi dea seama, Klaus Iohannis, şi ne trezim cam pe 23-24 că "aoleu, mâine avem alegerile europarlamentare şi nimeni nu ştie că au fost". Poate să fie şi asta o strategie şi poate fi una bună pentru că marea problemă este prezența la vot. Dacă este peste 30%, trece referendumul. Dacă este peste 32%, atunci începe să aibă probleme PSD", este de părere jurnalistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel