Iohannis, refuz miniștri. Băsescu: Primul lucru pe care îl va face... Fără precedent

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a avut prima reacție după ce Klaus Iohannis a respins toate cele trei propuneri ale Guvernului Dăncilă pentru Ministerele Fonduri Europene, Românii de Pretutindeni și Justiție.

"Era previzibil. Ieri, scriam pe Facebook că Dragnea declanșează inutil o criză politică și că președintele va respinge propunerile, ceea ce s-a întâmplat. Este bătălie între palate, suntem aproape de campanie. Trebuie să recunoaștem că sunt oameni nepotriviți. Dragnea a pus PSD într-o situație dificilă, va trebui să îl treacă prin Parlament. Este imposibil, dacă UDMR a spus că va fi non-combat, e o decizie fără cap.

Dacă Tudorel avea inspirația să nu își scrie demisia, azi râdea. Dragnea îi va pune, cu tot dinadinsul, președintelui aceeași listă în față. Nu va renunța nici la Brăiloiu, nici la Nicolicea. După votul din Parlament, dacă se va produce, președintele va intra în proceduri judiciare. Primul lucru pe care îl va face este de a se adresa Curții Constituționale prin care va spune că a respins cei 3 miniștri, e ceva fără precedent. Președintele pregătește o motivare, așa cum a spus CCR. Dragnea va ieși șifonat.", a afirmat Traian Băsescu, prezent prin legătură telefonică, la România TV.

Vezi și: Iohannis, declarații, anunț despre noii miniștri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel