Iohannis, refuz Adina Florea - DNA. Buchet, CNSAS: Nu eram nebun să... Poate lucrurile acestea deranjează!

Adina Florea
Adina Florea

Constantin Buchet, președintele Colegiului CNSAS, lămurește lucrurile în ceea ce privește certificatul cu privire la necolaborarea Adinei Florea cu securitatea. 

Replica vine după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea Adinei Florea la conducerea DNA. 

Constantin Buchet a explicat că a avut corespondențe cu arhivele deținătoare, SRI, SIE, MApN, pentru a vedea dacă apar elemente noi care să schimbe conținutul încadrării cu privire la certificatul de necolaborare al Adinei Florea, propusă la conducerea DNA din 2009 și din 2017. 

”Am încercat să rezolvăm această lucrare legată de cererea DNA din 7 septembrie” a spus Constantin Buchet. Președintele Consiliului CNSAS: ”Am încercat, ca președinte, să convoc o ședință pe 21 decembrie când erau toate datele de la deținători, inclusiv de la MApN. Nu a fost cvorum, dar nu sunt elemente date care să afecteze încadrarea făcută în 2009 și menținută în 2017”. 

”Către CSM am trimis adeverința și am spus că din răspunsurile deținătorilor nu este schimbată” a subliniat Constantin Buchet, la Antena 3. 

”Unii colegi m-au atacat”

”Chiar dacă unii colegi m-au atacat sau criticat în presă că fac presiuni sau că nu știu ce mai fac, eu cred că putem să ne încadrăm să rezolvăm o cerere a CSM din 7 septembrie, pe cazul în speță, undeva pe 21 decembrie. Ultima ședință de colegiu fusese pe 12 decembrie și mâine pe 10 ianuarie vom avea o ședință” a precizat președintele Colegiului CNSAS. 

”Nu eram nebun să sun pe toată lumea”

Alexandra Toader, trimisă de președinte, spune că nu a fost cvorum pe 21 și că nu există răspunsul MApN, și Sulfina Barbu, trimisă de PNL, afirmă același lucru. Constantin Buchet subliniază că ”nici puteam să emit materialele pentru ordinea de zi, dacă nu existau răspunsurile. Nu eram nebun să sun pe toată lumea să vină și să deliberăm, ca să dăm o descărcare a acestei lucrări.”

”Lucrurile acestea deranjează”

Președintele CNSAS a mai spus: ”Eu nu cred că am făcut rău, fiind o cerere din 7 septembrie. Sunt un instituționalist, cine mă cunoaște, mă cunoaște bine. Sigur, poate lucrurile acestea deranjează, dar cred că atâta vreme cât am mandatul, trebuie să ne încadrăm în termene rezonabile. Public am zis că vom da răspunsuri în marja unui răspuns instituțional rezonabil și am proprietatea termenilor. Eu cred că la o cerere trebuia să dăm răspuns.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel