Iohannis, reacție după motivarea CCR în cazul completurilor de 5

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a declarat, cu privire la motivarea CCR în cazul compunerii completurilor de judecată de la ÎCCJ, că această chestiune se rezolvă în instanţă, subliniind că Justiţia este independentă.

'Şi această chestiune se rezolvă în instanţă. Justiţia este independentă, nu pot politicienii să rezolve. (...) Dacă aceste chestiuni au fost corectate, instanţele vor avea grijă să le aplice aşa cum s-a dispus de CCR. Nu cred că este niciun fel de problemă aici', a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Curtea Constituţională a publicat joi motivarea deciziei prin care a stabilit că există conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători. Obligaţia de a identifica soluţiile, la nivel de principiu, cu privire la legala compunere a completurilor de judecată şi de a asigura punerea lor în aplicare revine Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, precizează Curtea Constituţională în motivare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel