Iohannis, președinte Consiliul European. Chirieac: Un mare semn de întrebare! Eu nu exclud...

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis care susţine că nu doreşte funcţia de preşedinte al Consilului UE, aşa cum se specula.

Au înţeles contracandidaţii că Iohannis rămâne, vrea şi este sigur că va câştiga?

"Nu au înţeles de la anunţul domnului preşedinte Iohannis, ci de la ultimul summit, de pe 21 iunie, când funcţia de preşedinte al Consiliului European s-a stabilit că va merge către liberali, nu către PPE. Anunţul președintelui este post-decizie a liderilor europeni, în ceea ce priveşte candidatura respectivă. Dacă nu a avut nicio clipă de gând să meargă acolo, trebuia să iasă cu declaraţia asta imediat ce "Financial Times" a anunţat oficial că dânsul "se află în cărţi" şi probabil că, dacă PPE ar fi obţinut această funcţie, domnul președinte Iohannis era un candidat puternic", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV.

"Șansele preşedintelui Klaus Iohannis sunt minime"


Dacă ar fi avut informaţii din sondaje că ar avea o problemă în această iarnă, la alegeri, ar fi renunţat la candidatură?

"Am urmărit cu atenție alegerile din 26 mai şi încă nu înţeleg cum UDMR a obţinut 70.000 de voturi în sudul ţării. Un mare semn de întrebare! Unii cârcotaşi - nu este vorba despre mine, desigur - ar fi spus că, atunci când s-a scris softul de la STS, au uitat să introducă că este vorba de un partid regional, care obţine voturi doar dintr-un număr de județe, nu din toate judeţele ţării. Atunci, softul, când a distribuit votul, a făcut-o cum a făcut-o. Însă nu putem ști acest lucru. Este pur şi simplu o speculaţie, o discuţie, câtă vreme înţeleg că onorabila comisie parlamentară de anchetă a alegerilor din 26 mai a fost constituită şi ea sunt convins că va lucra, ne va lămuri.

Cred că şansele preşedintelui Klaus Iohannis sunt minime la alegerile din decembrie de anul acesta. Azi, când vorbim, candidatul PSD nu este în turul doi. Preşedintele României se va alege şi cu voturile candidaţilor de stânga, adică ai PSD, în principal. Așadar, cum te împaci cu aceşti candidaţi? Eu nu exclud ca domnul Iohannis să dea dovadă de o mare iscusinţă politică, spre cinstea domniei sale, şi să îşi atragă înapoi aceşti votanţi. Dar dânsul are acele discursuri, în care spune clar "PSD-iștii şi românii". Deci PSD-iștii nu sunt români. Nu ştiu cum te împaci cu asta. Nici Cioloș, nici Barna nu a făcut chestiunea asta!", a mai spus analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel