Iohannis, premier - servicii. Chirieac: Nu poți IGNORA...

Roxana Neagu / 23 ian 2018 / 13:59
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că un premier trebuie să vină din Parlament, nu din altă parte, ”nu de unde nu pot apărea”. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat această afirmație a președintelui, la Antena 3. 

”Premierul trebuie să vină numai și numai din Parlament. De nicăieri altundeva, din Parlament. Premierul unei țări democratice trebuie să vină din Parlament.” a subliniat analistul politic Bogdan Chirieac la Antena 3. El a continuat: ”Premierul poate fi tehnocrat, am avut această experiență nefericită cu un domn”. 

”Nu poți ignora discursul”

Întrebat dacă e o referire clară a președintelui la discuțiile legate de nominalizarea premierilor și privind apartenența acestora la servicii, Bogdan Chirieac a răspuns: ”Eu cred că la asta s-a referit și președintele, fiindcă nu poți ignora principalul discurs care a avut loc în spațiul public în aceste ultime două săptămâni”. Cât despre semnificația răspunsului președintelui, analistul politic a subliniat: ”Cred că a vrut să spună că este firesc ca premierul să vină din Parlament, nu din altă parte, adică să fie om politic, nu angajat într-o formă sau alta a serviciilor”. 

[citeste si]

Președintele Klaus Iohannis a declarat despre premier că ”o democrație, un Parlament nu poate să funcționeze optimal numai dacă ambele laturi sunt puternice, și de la Putere, și din Opoziție. Îmi doresc foarte mult să ajungem la un astfel de Parlament. Atunci, cu siguranță, soluțiile care trebuie să apară în Parlament, vor fi solicitate de acolo și nu din altă parte, de unde nu pot apărea”.