Iohannis: Persoanele ANCHETATE nu au ce căuta în fruntea statului

Bogdan Bolojan / 23 ian 2018 / 13:09

În contextul în care PSD se pregătește să prezinte noile nume din viitorul Guvern Dăncilă, președintele Klaus Iohannis a transmis din nou un mesaj referitor la persoanele care sunt cercetate penal. El spune că astfel de persoane nu au ce căuta în fruntea statului. Totodată el a vorbit și despre discuția din spațiul public referitoare la o posibilă suspendare a sa în cazul în care nu ar fi acceptat propunerea de premier din partea PSD. 

Președintele Klaus Iohannis spune că discuția referitoare la suspendarea sa ar trebui să fie eliminată. 

"Nu există nici un motiv pentru suspendarea mea și încet, dar sigur trebuie să eliminăm asta din discuția publică. Este o discuție care se poartă pentru că au mai fost încercări de suspendare la noi, nereușite. Nu cred că această posibilitate de suspendare trebuie să fie un argument în dezbaterea publică, în dezbaterea politică. Pentru mine, cu certitudine, acesta nu este un factor de decizie," a spus președintele Klaus Iohannis. 

Discuția cu Viorica Dăncilă

Președintele Klaus Iohannis spune că a avut o discuție cu Viorica Dăncilă, care s-a bazat în principiu pe personalitatea ei și nu au fost alte referiri la viitoare nume de miniștri din cabinet. 

"Am avut o discuție cu Viorica Dăncilă, așa cum este normal. Majoritatea parlamentară a recomandat-o pe Viorica Dăncilă premier. Pentru restul cabinetului sunt discuții, deocamdată informale dar mă aștept să fiu informat și oficial. Opinia mea despre persoanele care au condamnări penale sau sunt în curs de cercetare penală sau judecare o știți. Astfel de persoane nu au ce căuta în fruntea statului"," a mai spus Klaus Iohannis.

[citeste si]