Urmărește emisiunea live


Iohannis- partide, consultări Cotroceni. Cine va merge din partea ALDE

ALDE va fi reprezentată la consultările de la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier de secretarul general al formaţiunii, Daniel Chiţoiu, şi de vicepreşedintele Graţiela Gavrilescu.

Potrivit lui Teodor Meleşcanu, a avut loc o discuţie telefonică între preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în privinţa subiectelor întâlnirii coaliţiei PSD-ALDE. 

"Am avut şi o discuţie telefonică cu domnul Tăriceanu pe toate temele care au făcut obiectul dezbaterii, a avut loc şi o discuţie directă între domnul Dragnea şi domnul Tăriceanu. Ceea ce s-a convenit astăzi este validat de preşedintele partidului", a subliniat Meleşcanu. 

El a mai anunţat că o şedinţă a conducerii ALDE va avea loc miercuri, la ora 10,00, la Parlament, pentru a valida oficial propunerea PSD pentru funcţia de premier, Viorica Dăncilă. 

Marţi, lideri ai ALDE s-au întâlnit în biroul lui Liviu Dragnea de la Parlament într-o şedinţă a coaliţiei, în lipsa lui Călin Popescu-Tăriceanu, Meleşcanu precizând, după întâlnire, că ALDE este de acord cu propunerea PSD ca Viorica Dăncilă să preia funcţia de prim-ministru. 

După demisia lui Mihai Tudose, interimatul este asigurat de Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD şi ministru al Apărării. 

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis se va consulta cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru. 

Potrivit agendei şefului statului, consultările vor începe la ora 12,00, cu reprezentanţii PSD şi ALDE. La ora 13,00 sunt programate consultările cu PNL, la 14,00 - cu USR, la 14,30 - cu PMP, iar la 15,00 - cu UDMR. Reprezentanţii grupului parlamentar al minorităţilor naţionale se vor întâlni cu preşedintele la ora 15,30.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel