Iohannis - Orban, întâlnire la Palatul Cotroceni. Ce vor discuta

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte astăzi, la ora 11,00, la Palatul Cotroceni, cu premierul Ludovic Orban. 

Una dintre temele de discuţie va fi posibilitatea declanşării de alegeri anticipate. Într-o conferinţă de presă susţinută joi, Iohannis a spus că alegerile anticipate sunt posibile.

"Eu cred că sunt posibile şi mă voi implica pentru a promova conceptul de alegeri anticipate. Da, îmi doresc alegeri anticipate", a afirmat Iohannis, arătând că întâlnirea cu premierul va avea loc "înainte de masă", potrivit Agerpres.

Acesta a susţinut că şi premierul Ludovic Orban îşi doreşte alegeri anticipate, adăugând că este mulţumit de activitatea Guvernului. El a fost întrebat dacă, în situaţia în care PSD nu va depune moţiune de cenzură, îi va sugera premierului Ludovic Orban să demisioneze.

"Asta este o chestiune pe care nu am discutat-o"

"Asta este o chestiune pe care nu am discutat-o. Este evident că pentru a ajunge la anticipate, cunoaştem prevederea constituţională, este nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă şi după aceea este nevoie de două încercări nereuşite de formare a unui nou guvern. Este evident moţiunea de cenzură o variantă prin care se poate iniţializa acest proces. Aceste chestiuni le voi discuta şi cu premierul şi cu alţii. Chiar mâine voi avea, aici, la Cotroceni, o discuţie cu premierul Ludovic Orban şi vom aborda aceste chestiuni", a răspuns Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel