Iohannis, o nouă mutare. Ștefănescu: Este aproape imposibil

Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu

Codrin Ștefănescu l-a criticat, luni, la Antena 3, pe președintele Klaus Iohannis cu privire la refuzul semnării numirii miniștrilor Mircea Drăghici și Lia Olguța Vasilescu. 

Codrin Ștefănescu a declarat, luni, la Antena 3, că președintele Klaus Iohannis blochează Guvernul în privința activității externe prin refuzul de a semna numirile celor propuși pentru ministerele Dezvoltării și Transporturilor. Mai mult, secretarul general al PSD a explicat că interimatul nu este o soluție în acest context.

"Era obligat să accepte"

Citește și: Iohannis, numire miniștri. SRS: Poate să meargă chiar și șchiop Guvernul

"Era obligat Klaus Werner Iohannis să accepte interimatul pentru că nu avem ce să facem altceva. Noi nu putem ține ședințele de Guvern. Ca să înțeleagă toți cei care ne urmăresc, România, în momentul de față, a preluat președinția Consiliului Uniunii Eruopene, fiecare ministru român va prezida, în această perioadă, ședințele consiliilor de miniștri pe specificul de resort al fiecăruia, unde se vor semna documente, unde se vor face master planuri, se va vorbi despre investiții, despre fonduri. La două ministere, noi nu avem miniștri. Miniștri care sunt în momentul de față nu pot semna. De exemplu, doamna Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, are deja un program făcut pe șase luni de zile, program care înseamnă așa: cu cine se va întâlni, când se va întâlni la Bruxelles, la Strasbourg, care miniștri de resort din UE vor veni la București. În momentul de față ministru Rovana Plumb va trebui să își dubleze programul ca să acopere și ministerul care i s-a dat interimar, la fel va face și ministrul Teodorovici, ceea ce este un lucru aproape imposibil", a declarat Codrin Ștefănescu.

Citește și: Tudorel Toader, la CSM, anunț despre șefia DNA. "E motivul pentru care am venit!"

"Consultanții lui interni și externi l-au învățat"

"Noi din cauza asta am spus în mod public că Iohannis blochează activitatea Guvernului cu scop dublu, cel de a împiedica PSD să ducă la bun sfârșit angajamentele asumate în programul de guvernare, dar în același timp blochează activitatea Guvernului pe plan extern într-un moment în care noi suntem în coordonarea celorlalți miniștri de resort din toată Europa. Lui Iohannis îi pasă de un singur lucru. Consultanții lui interni și externi l-au învățat în felul următor: domnule, trebuie să calci totul în picioare, Consituția, deciziile Curții, legile, pe cei de la Guvern, pe cei din coaliție în așa fel încât să te suspende. Dacă te suspendă mai ai o șansă să atragi partea #rezist și pe radicalii de dreapta în ideea de a candida la un nou mandat și să iei voturile dușmanului tău principal de dreapta care este Cioloș", a mai spus secretarul general al PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel