Iohannis, numire miniștri. SRS: Poate să meargă chiar și șchiop Guvernul

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă
Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Sorin Roșca Stănescu a comentat situația Guvernului, după discuția din această dimineață dintre Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis au discutat în această dimineață pentru a stabili situația de la cele două ministere rămase fără conducere. Potrivit Antena 3, se pare că s-a ajuns la consensul ca președintele să accepte să semneze interimatul Rovanei Plumb la Ministerul Transporturilor și al lui Eugen Teodorovici la Ministerul Dezvoltării. Sorin Roșca Stănescu susține că este nevoie în continuare de numirea a doi miniștri titulari.

Citește și: Miniștri Transporturi - Dezvoltare. Dăncilă, propuneri lui Iohannis: Discuție telefonică

"Doamna premier Dăncilă l-a mai căutat cu alte prilejuri pe domnul Iohannis, cel care a refuzat mereu cu obstinație dialogul a fost domnul Iohannis, la fel cum tot președintele Iohannis a refuzat și dialogul cu ministrul Leș legat de persoana șefului marelui Stat Major. Acum, ministerele nu pot sta fără interimat, dacă s-a ajuns cumva la un consens, poate să meargă chiar și șchiop Guvernul înainte, problema este că trebuie numiți totuși niște miniștri pe portofoliile repsective", a declarat jurnalistul la Antena 3.

"Încalcă Constituția în mod conștient, voit, deliberat"

Sorin Roșca Stănescu a declarat că președintele va face publică motivarea în cazul refuzului lui Mircea Drăghici și a Liei Olguța Vasilescu pentru cele două ministere. "Cu certitudine va face această motivare, a spus că o va face vineri. Problema este că este făcută cu foarte mare întârziere și din nou o țară a asistat stupefiată, cei care au avut urechi de auzit și ochi să vadă, cum președintele, unul dintre cei ai importanți garanți ai Constituției, încalcă Constituția în mod conștient, voit, deliberat", a mai spus Sorin Roșca Stănescu.

Citește și: Propuneri miniștri. Dăncilă: "Este VITAL!". Iohannis, somat să respecte Constituția

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel