EXCLUSIV  Scenariu: Iohannis nu o suspendă pe Kovesi. Decizia CCR, efecte fulminante asupra DNA

Laura Codruța Kovesi și Klaus Iohannis
Laura Codruța Kovesi și Klaus Iohannis

Decizia CCR de astăzi are efecte devastatoare asupra CCR, chiar dacă președintele Klaus Iohannis ar forța mâna PSD prin decizia sa. 

Din informațiile DCNews, președintele Klaus Iohannis nu va semna cererea de revocare a Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA. Nu există nicio penalitate pentru președinte dacă nu semnează actul. 

Mișcarea sa ar impune următoarea mutare a PSD - ALDE: de suspendare a președintelui Klaus Iohannis. Ar fi o mutare greșită însă pentru coaliția de guvernare, pentru că aceasta l-ar remonta pe Klaus Iohannis pentru alegerile prezidențiale din 2019. O eventuală suspendare ar genera emoție și ar fi un boom electoral formidabil pentru Klaus Iohannis. 

Chiar dacă președintele Klaus Iohannis ar bloca decizia CCR, orice act care va fi semnat de procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, poate fi atacat în instanță de avocați apărători, părți în procesele cu DNA. 

Prin urmare, decizia CCR are efecte importante, chiar dacă președintele Klaus Iohannis ar urma s-o blocheze. 

[citeste si]

Pe scurt, CCR a admis că există un conflict între Președinție și Ministerul Justiției, prin refuzul președintelui Klaus Iohannis de a semna revocarea Laurei Codruța Kovesi solicitată de către Tudorel Toader. Astfel, CCR îi dă dreptate lui Tudorel Toader că președintele a generat acest conflict prin refuzul său și admite că ministrul Justiției are dreptate în speță. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel