Iohannis, nou atac la Guvern: Să coboare cu picioarele pe pământ

Klaus Iohannis a susținut un discurs la Camera de Comerț Româno-Germană., atacând din nou guvernarea.

"Ne aflăm la începutul unui an important pentru viitorul României. Mă refer atât la președinția semestrială a Uniunii Europene, cât și la deciziile pe care le avem de luat ca societate, pe parcursul anului 2019. Aceste decizii se numesc în acest caz alegeri. Ca întotdeauna, depinde de noi ce alegeri facem. (...) Îmi doresc o Românie cu o economie sănătoasă, o ţară bine guvernată, în care beneficiile de astăzi să nu se risipească mâine, iar măsurile luate astăzi să nu amaneteze viitorul generaţiilor următoare. Din păcate, o serie de măsuri guvernamentale luate în ultima perioadă arată o gravă lipsă de responsabilitate, seriozitate şi de viziune cu privire la mersul economiei noastre pe termen mediu şi lung.

Am văzut cum, fără consultări şi fără minime evaluări de impact, Guvernul a schimbat, peste noapte, regimul fiscal pentru unele dintre cele mai importante domenii. Probabil că fără noile taxe şi impozite introduse prin OUG 114, pe care guvernanţii le-au negat conitnuu, bugetul pentru anul în curs ar fi resimţit constrângeri drastice. Prin măsurile din ultimele zile ale anului trecut, s-a pierdut şi bruma de încredere pe care investitorii o mai puteau avea în politica economică actuală. Aşa am asistat la prăbușirea cotaţiilor de pe piaţa bursieră, inclusiv pentru companiile româneşti importante. Fapt fără precedent pentru o economie în creştere. Totodată, suntem în situaţia în care existenţa Pilonului II de pensii este pusă în pericol", a declarat Klaus Iohannis.

"Le cer decidenţilor politici să coboare cu picioarele pe pământ"

"Este îngrijorător şi modul în care autorităţile gestionează securitatea aprovizionării cu energie sau, cel puţin, pretind că se ocupă de povara facturilor la energie. Toate acestea înseamnă prejudicii la adresa bună-stării românilor şi a familiilor lor. În cele din urmă, cetăţenii vor fi cei care vor achita nota de plată. Fondurile europene au rămas din nou pe post de cenuşăreasă. Guvernul a absorbit cu aproape 20% mai puţin decât propria tinta asumată, neglijând investiţii absolut necesare. Economia României are nevoie de soluţii durabile în privinţa deficitului de forţă de muncă şi a decalajului dintre sistemul de învățământ şi cerinţele pieţii muncii.

De aceea, le cer decidenţilor politici să coboare cu picioarele pe pământ, să înceteze experimentele fiscale cu economia României şi să conştientizeze priorităţile reale pe care mediul de afaceri le semnalează. Din păcate, ceea ce vedem la PSD este încercarea permanentă de a găsi vinovaţi de serviciu: ba companiile naţionale, ba BNR, doar pentru a ascunde incompetența propriilor miniştri şi lipsa de soluţii faţă de nevoile românilor. Solicit Guvernului să vină cu un buget realist pentru 2019, construit pe baze credibile", a declarat Klaus Iohannis.

Vezi și: Iohannis, numire miniștri. Șerban Nicolae: Este o batjocură, un joc meschin!

Andronescu: De ce a acceptat funcția de ministru, după ce i-a cerut demisia lui Dragnea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel