Iohannis, despre PSD: Încearcă să găsească țapi ispășitori

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa PSD.

"Ziua Mondială a Sănătăţii merită sărbătorită, dar a fost transformată de decidenţi guvernamentali într-un spectacol îndoielnic, cu pedepse şi controale demonstrative (....) Din păcate, actuala guvernare PSD este un eşec de la un capăt la altul. PSD a promis românilor nu mai puţin de opt spitale regionale şi un spital republican. A promis reabilitarea, dotarea spitalelor existente. Sunt angajamente scrise negru pe alb, în programul de guvernare, asumat şi votat în Parlament. Ce s-a întâmplat cu ele? Simplu. Ca şi în economie, educaţie, infrastructură şi de promisiunile din domeniul sănătăţii s-a ales praful.

Agenda publică este acaparată de problemele personale ale liderilor PSD certaţi cu justiţia, timp în care cetăţenii suferă tot mai mult de pe urma incompetentei guvernanţilor. Este revoltător că ministrul Sănătăţii a pornit o campanie mai de grabă de imagine, decât de informare prin spitalele din ţară. Cum să mai creadă cineva ca PSD chiar va construi noi spitale? În ciuda scandalurilor zilnice prin care se încearcă să se obţină capital de imagine pentru Guvern, cei mai mulţi medici şi asistente medicale sunt şi rămân profesionişti de cea mai bună calitate. Ce fac guvernanţii ca să îi ajute? Mai nimic, în afara unor excese de autoritate prin care încearcă să acopere lipsa de acţiuni concrete menite să sprijine domeniul sănătăţii", a declarat Klaus Iohannis.

Vezi și: Lovitură pentru Augustin Lazăr. GDS i-a retras premiul

"Pesediștii încearcă să găsească țapi ispășitori"

"Nici în domeniul resurselor umane din sănătate obiectivele asumate de guvernanți nu au fost îndeplinite, în pofida promisiunilor din perioada electorală. Rezidențiatul nu a fost reformat, așa cum s-a promis, iar în momentul de față nu există o planificare reală a necesarului de angajați în sănătate. Numărul de locuri și posturi nu este corelat cu numărul de absolvenți de medicină și nici cu necesarul de resurse umane, per ansamblu și pe specialități", a mai spus președintele.

"Pesediștii guvernează încercând permanent să găsească țapi ispășitori pentru propriile eșecuri. Nu mai pot păcăli însă pe nimeni, în sănătate cu atât mai puțin. Dacă și-ar fi propus în mod real să construiască sau să reabiliteze spitale în România, Guvernul nu ar fi trebuit decât să acceseze banii europeni. Avem la dispoziție fonduri pe care PSD pur și simplu nu vrea să le folosească", a spus Klaus Iohannis.

Vezi și:  GDS-Lazăr, premiu retras. Chirieac: Acest lucru stă în spatele deciziei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel