Iohannis: Notă PROASTĂ pentru noi, POLITICIENII. Sunt îngrijorat

Klaus Iohannis spune că este îngrijorat de faptul că în ultimele sondaje realizate în școli și universități, 75 % dintre tineri au răspuns că ar dori să plece din țară. 

Stiridiaspora.ro.  a publicat mesajul lui Klaus Iohannis referitor la îngrijorarea pe care și-a manifestat-o referitoare la plecarea tinerilor din țară:

"Nu numai tinerii pleacă din țară. Cam patru milioane de români au plecat de la Revoluție până acum și au construit comunități bine integrate, numeroase. O parte semnificativă dintre ei sunt tineri. Toate sondajele care s-au făcut în diferite școli sau universități arată că 75 % dintre tineri vor să plece în străinătate. Dorința este foarte puternică, de a pleca din România. Aceasta este o notă extrem de proastă pentru noi. Este o îngrjorare mare pe care o am eu. Trebuie să-i facem pe tineri să se simtă bine, acceptați și să aibă impresia că țara se îndreaptă în direcția bună. Între 70 și 80 % dintre români cred că țara se îndreaptă spre o direcție proastă. Iarăși, o notă proastă pentru noi politicienii," a spus Klaus Iohannis la o întâlnire pe care a avut-o cu tinerii, la Bacău. 

Ce lucruri trebuie schimbate 

Klaus Iohannis a punctat și câteva puncte care ar trebui să fie schimbate în România pentru ca tinerii să nu mai fie tentați să părăsească țara. 

"Multe lucruri trebuie schimbate și românii trebuie să aibă impresia că trăim într-un stat de drept, că justiția e la fel pentru toți, că dreptul la educație este la fel pentru toți. În anii '90 mulți tineri au plecat pentru bani. Se câștiga net mult mai bine în Italia, Spania, Marea Britanie și așa mai departe. Asta e ușor de înțeles. Și-au construit cariere acolo. Oamenii care s-au realizat au încercat să vină înapoi, chiar pe salarii mai mici. Majoritatea nu au reușit să se integreze. Cred că din cauza faptului că șansele de carieră sunt mult mai proaste la noi decât în altă parte. Asta ține de felul în care funcționează societatea," a mai spus Klaus Iohannis, conform sursei citate. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel