Iohannis, motivare refuz miniștri. Toni Greblă, DECIZIA GUVERNULUI

Toni Greblă a reacționat la motivarea refuzului lui Klaus Iohannis cu privire la propunerile de miniștri. 

”Prima propunere pe care premierul României a înaintat-o președintelui a fost în 19 noiembrie 2018. Imediat după acest lucru a apărut și decizia CCR care a făcut mai multă lumină în speță. Din 19 noiembrie, președintele a tot analizat îndeplinirea condițiilor prevăzute de Constituție și lege și a răspuns abia astăzi motivat la decizia pe care a luat-o de a refuza numirile succesive. Ne aflăm în situația nominalizării și numirii unor miniștri în Cabinetul României și ar trebui să dăm dovadă de mai multă responsabilitate. (...) Răspunsul este politicianist și vom acționa în consecință în cursul zilei de astăzi.” a spus Toni Greblă, fost judecător CCR și actual secretar general al Guvernului. 

”De zeci de ani de zile, aceasta este procedura, aceasta a fost procedura și pentru ceilalți miniștri acceptați după 19 noiembrie. Motivarea președintelui este absolut superficială. Vom stărui în nominalizările făcute și președintele va fi obligat în final să accepte propunerile făcute de premier” a spus Toni Greblă, subliniind că fiecare îndeplinea condițiile legale: ”În documentele pe care le-am înaintat Președinție am făcut vorbire că totul s-a făcut în conformitate cu prevederile art. 85, alineatul 2 din Constituție, precum și ale art 2. din legea 90/2001. Sunt două posibilități, le analizăm și astăzi vom lua o decizie”. 

O posibilitate este ca Guvernul să retrimită propunerile sau să meargă la CCR. 

”O posibilitate nu o exclude pe cealaltă dacă președintele va stărui în atitudinea avută până acum în legătură cu funcționarea Guvernului” a precizat Toni Greblă. 

Vezi și: Iohannis, MOTIVARE REFUZ Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici

În ceea ce privește al doilea refuz pentru Lia Olguța Vasilescu, Toni Greblă spune că ”nu există niciun fel de argument juridico-constituțional pentru ca președintele să refuze a doua nominalizare, astfel încât ne vedem nevoiți să acționăm și să stăruim în continuare în nominalizările făcute”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel