Iohannis, mesaj pentru Putin. Radu Tudor: Conținutul este CRUCIAL

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj preşedintelui ales al Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a informat Administraţia Prezidenţială.

”Pe această cale, ţin să vă asigur că rămân încrezător cu privire la beneficiile dezvoltării relaţiilor dintre statele noastre pe baze pragmatice şi predictibile, prin dialog constructiv şi în conformitate cu principiile şi normele de drept internaţional.”, se arată în mesajul preşedintelui către Vladimir Putin, conform sursei citate.

Vladimir Putin a fost reales duminica trecută pentru încă un mandat de şase ani.

”Noi suntem cei amenințați, noi suntem cei provocați mereu”

Jurnalistul Radu Tudor a comentat, la Antena 3: ”Genul acesta de mesaje au un caracter protocolar, formal, destul de pronunțat și ele nu reprezintă neapărat un semnal politic. Conținutul acestui mesaj este crucial. Dacă președintele Iohannis îl felicită pe Vladimir Putin pentru câștigarea a ceea ce numesc ei alegeri acolo în Rusia, mie mi se pare important faptul că în mesajul său, preșdintele României, a menționat expres respectarea dreptului internațional, adică exact ceea ce nu face Rusia, cel puțin din 2014 încoace, prin anexarea ilegală a Crimeei, prin invadarea Ucrainei, prin declanșarea unor agresiuni extrem de îngrijorătoare pentru noi, cei din Europa de Est, și faptul că președintele Iohannis a menționat că toată lumea civilizată dorește colaborarea cu Rusia, în limitele respectării dreptului internațional face din acest mesaj unul firesc normal. Trebuie să spune foarte clar: nimeni nu vrea război cu Rusia, nimeni nu-și dorește o relație tensionată și scandaloasă, provocările vin mereu dintre Moscova spre spațiul Europei, noi suntem cei amenințați, nou suntem cei provocați mereu”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel