Iohannis la președinția CE. Bogdan Chirieac: Există și o explicație

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis este pe lista pentru președinția Consiliului European, astfel există posibilitatea ca președintele să renunțe la mandat.

Posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis să ajungă să conducă Uniunea Europeană este inedită pe de o parte, dar și onorantă, pe de altă parte, iar această situație a fost explicată de analistul politic Bogdan Chirieac, sâmbătă seara, la România Tv:

În urmă cu mai bine de o lună v-am dat această informație, cum că dânsul se află în cărți pentru președinția Consiliului European. Există și o explicație pentru asta: începe să fie o cutumă ca președintele Europei - că despre asta este vorba - este din Est, acum funcția este ocupată de polonezul Donald Tusk, în timp ce funcția de prim ministru al Europei, președintele Comisiei Europene, funcție ocupată astăzi de domnul Juncker, ar trebui să fie acordată unei personalități din vest, iar în poll-position este domnul Weber, din Germania. Deci, posibilitatea, încă de acum o lună și jumătate, ca domnul președinte Klaus Iohannis să ocupe funcția de președinte al Europei și un german să ocupe funcția care are mult mai mult conținut, aceea de premier al Europei, este foarte probabilă”, a explicat Chirieac.

”Funcția de președinte al Europei este mai mult o funcție de reprezentare, cumva după modelul german, unde puterea o are cancelarul, iar in Uniunea Europeană putere foarte mare are președintele Consiliului Europei, adică germanul Weber”, a încheiat analistul politic Bogdan Chirieac.

Citește și:

Iohannis, intervenție în Rep. Moldova. Chirieac: România nu-și poate asuma! Poți răni "Ursul de la Răsărit"

Chirieac: Războiul celor două doamne, în partidul lui Iliescu. Dăncilă are o "armă nucleară"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel