Iohannis, la Bruxelles. Chirieac, scenariu privindu-l pe Tăriceanu

Mircea F. Cristian / 16 iun 2019 / 11:47
Descriere foto:

Președintele Klaus Iohannis este în cărți pentru a prelua președinția Consiliului European, iar în acest caz, Călin Popescu Tăriceanu ar putea deveni președinte interimar, până la alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an.

Ce se poate întâmpla în această situație, a explicat analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la România Tv, duminică dimineața:

”Eu cred în mod real în șansa domnului Iohannis și, până la urmă, în șansa României pentru Consiliul European. Cu greu găsești un candidat mai potrivit pentru acest post de președinte al Europei decât președintele Klaus Iohannis. Știți când vom ști cu siguranță  că pleacă domnul Iohannis la Bruxelles? Atunci când domnului Tăriceanu o să înceapă să i se întâmple anumite lucruri. Pentru că eu nu cred că o să fie lăsat să devină președinte interimar al României. Deci, dacă vor mai scoate vreun dosar, vor mai scoate ceva cu domnul Tăriceanu pentru ca nu dânsul să fie președinte interimar, ci mai degrabă cineva din sistem, atunci cu siguranță că președintele Iohannis va fi numit pe funcția de președinte el Consiliului”, a explicat analistul Bogdan Chirieac.

Citește și:

Iohannis la președinția CE. Bogdan Chirieac: Există și o explicație

Tensiuni Barna-Cioloș. Chirieac: Nu vă așteptați la asta