EXCLUSIV  Iohannis, întrebări referendum 2019. Bolcaș, mesaj exploziv. Ce face pe 26 mai

Lucian Bolcaș
Lucian Bolcaș

Lucian Bolcaș, avocat, a făcut o serie de precizări importante în exclusivitate pentru DCNews, după ce, joi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui a anunţat că șeful statului a semnat decretul referitor la întrebările pentru referendum.

Potrivit anunţului făcut de purtătorul de cuvânt al preşedintelui, cele două întrebări pentru referendum sunt:

1. „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?"

2. „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?"

Întrebări referendum 26 mai. Bolcaș, prima reacție

„Referendumul, prin întrebările puse, vizează modificări de ordin constituțional. Astfel că, în afară de faptul că are un caracter consultativ, referendumul nu o să aibă eficiență imediată, decât pe plan electoral. Eu nu înțeleg să votezi electoral un referendum, ci doar un scrutin de alegeri", a spus Lucian Bolcaș, joi, pentru DCNews.

„Întrebările vizează proiecte care nu sunt realizabile", a precizat avocatul, adăugând ulterior: „Unul dintre ele este posibilitatea de a se ataca la Curtea Constituțională ordonanțele de urgență și de alte persoane. În primul rând, această posibilitate există prin cadrul litigiilor purtate de anumite persoane. În al doilea rând, depinde a se dilua caracterul cu totul deosebit al Curții Constituționale, rangul său deosebit în jurisdicția statului român. Domnul Iohannis vrea să transforme Curtea Constituțională într-o judecătorie de la Părhăuții din deal", a spus Lucian Bolcaș.

În opinia avocatului, inițiativa președintelui Klaus Iohannis reprezintă „o cheltuială inutilă", precizând că nu va participa la referendum, considerându-l „jignitor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel