Urmărește emisiunea live


Iohannis-PNL, întânire secretă. Schnecker: MIZA. Motivul plecării lui Antonescu

Iohannis - PNL
Iohannis - PNL

Președintele Klaus Iohannis ar fi avut o întâlnire cu liderii PNL pentru a pune la cale strategia pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale. Analistul politic Niels Schnecker a comentat întrevederea.

Potrivit România TV, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu liderii PNL la Vila Lac 3 pentru a dezbate ceea ce se va întâmpla pe scena politică, având în vedere că anul acesta vor fi alegerile europarlamentare și prezidențiale, după ce au fost discuții privind o temere a liberalilor cu privire la o alianță între USR și partidul lui Dacian Cioloș, ceea ce ar putea clasa PNL pe locul al treilea la europarlamentare.

Întrebat dacă Iohannis s-ar teme pentru propria-i piele pentru alegerile prezidențiale, Niels Schnecker a declarat că i se par normale întâlnirile dintre aceștia având în vedere că PNL este partidul care îl sprijină pe Klaus Iohannis la prezidențiale.

Nu știu dacă se teme, dar mi se pare normal să discute strategie cu PNL-ul. Eu cred că discuția nu a avut loc în contextul dacă va fi locul 1 sau locul 2, ci s-a discutat din nou acel procent de aur pentru PNL care înseamnă peste 20% sau sub 20%. Aici va fi de fapt cheia. A fost aceeași cheie din cauza căreia a plecat din politică Crin Antonescu, tot pe același pariu al acelui 20%. Cred că asta va fi de fapt tema principală nu numai pentru astăzi, ci pentru pregătirea campaniilor europarlamentare din partea PNL-ului. Acest 20 +% reprezintă un semnal extrem de important pentru bazinul electoral al lui Klaus Iohannis. Acest lucru îi va spune lui Klaus Iohannis dacă se poate baza exclusiv pe PNL mai departe sau trebuie să facă niște compromisuri cu USR pentru a putea să aibă putere în turul 1. Aici este de fapt importanța întâlnirilor dintre Klaus Iohannis și PNL., a declarat Niels Schnecker, prezent prin Skype, în emisiunea lui Lili Ruse, de la România TV.

Vezi și: Rovana Plumb, sunată de Iohannis? "E singura explicație!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel