Iohannis - Dragnea, război total. Chirieac, observații cheie

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit, sâmbătă seară, la România TV, despre războiul declarațiilor dintre Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea din ultimele zile.  

"Este o competiţie politică, nu e nimic deosebit. Nu sunt ipocrit, la noi e o lipsă în Constituţie: că preşedintele este nu ştiu cum. Nu! Preşedintele este alături de partidul care l-a propulsat la Cotroceni. Aşa a fost mereu. Numai că opoziţia pe care o face se bazează aproape exclusiv numai pe fake news. Adică: nu au crescut pensiile, nu au crescut salariile, nu au crescut alocaţiile. Lucru ce poate fi uşor combătut. Exact asta a făcut Liviu Dragnea. Se duce la firul ierbii, cu exemple", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV.

"De-asta s-au și agăţat de domnul Mandachi"

"Domnul președinte Iohannis a spus că Guvernul s-a abătut de la valorile europene. Înţeleg aşa: valoare europeană era procurorul "Portocală", valoare europeană era protocolul SRI - Înalta Curte, valoare europeană era ţinutul de oameni la puşcărie şase luni - un an de zile, după care, după mai mulţi ani de procese, urmau să fie achitaţi. Acestea sunt valorile europene de la care s-a abătut Guvernul. Ah, că infrastructură şi alte lucruri... Da! Sunt culoare mai propice, că de-asta s-au și agăţat de domnul Mandachi, de la Suceava. Sunt lucruri de care te poţi agăţa cu mai multă uşurinţă pentru că au corespondent în realitate", a mai spus analistul.

"Dugheana mică ce a înghiţit fabrica mare"

"Campania electorală pe care o face preşedintele Klaus Iohannis este de un anumit nivel. Neagă realitatea, ce s-a întâmplat, orice. Răspunsul lui Liviu Dragnea se duce la rădăcină, la firul ierbii: uite aşa s-a întâmplat. Liviu Dragnea se duce efectiv la cetăţeanul beneficiar, în momentul acesta. Mai mult, aşa cum stau lucrurile, dugheana mică ce a înghiţit fabrica mare, adică USR care a înghițit PNL - la ultimele alegeri PNL a luat 20% şi USR 10%. Acum, dugheana mică va deveni mai mare decât fabrica ce intră în faliment. Cu acest tip de discurs, Klaus Iohannis nu îşi mobilizează oamenii, liberalii, dar se mobilizează neomarxiștii, USR-PLUS", a mai susținut Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel