Iohannis - Dragnea - Dăncilă, întâlnire la Cotroceni. De ce a lipsit Tăriceanu

Președintele Klaus Iohannis a dezvăluit că a avut astăzi o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă și președintele PSD, Liviu Dragnea. 

”Am avut în această după-amiază o întâlnire despre care cred că e bine să știți: i-am primit pe Viorica Dăncilă și pe Liviu Dragnea la Cotroceni. A fost planificată din seara când a avut loc depunerea jurământului din partea noului Guvern, rostul a fost de a defini cadrul colaborării instituționale între mine și noul Guvern. Am discutat despre nevoia de colaborare în proiecte de importanță națională: pregătirea pentru președinție Consiliului UE, Centenarul- nu este doar al cuiva, este al României și al românilor, am invitat pentru această toamnă la un summit mai mulți președinți din regiuni, se numește `Summitul celor trei mări` și e nevoie de bună colaborare cu Guvernul.” a afirmat Klaus Iohannis. 

[citeste si]

Președintele a adăugat că ”Am discutat și despre justiție și despre ce s-a convenit cu ministrul Justiției mi-am exprimat nemulțumirea că există un nou scandal despre justiție în spațiul public. Doamna prim-ministru a afirmat că-i lasă mână liberă ministrului Justiției în această chestiune vizavi de DNA. Puțin timp după aceea ați văzut poziția ministrului Justiției care ne-a informat că ne va informa.” 

De ce a lipsit Tăriceanu

Întrebat de ce a fost și Liviu Dragnea la Cotroceni, deși nu face parte din Guvern, sau de ce nu a fost și Călin Popescu Tăriceanu, dacă dorea să discute și cu Parlamentul, președintele a răspuns: ”Cu ocazia festivității de învestitură am fost întrebat dacă voi fi de acord să avem o întâlnire între noi trei. Am fost de acord și astăzi am avut întâlnirea.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel