Iohannis, discurs ședință NATO. Chirieac: Cine nu trebuia să fie în Parlament

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat discursul susținut de președintele Klaus Iohannis în cadrul ședinței solemne din Parlamentul României, dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO şi 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice.

Este un discurs trist, dar nu pentru că a spus ceea ce a spus. Era un moment în care trebuiau aniversați 15 ani de la admiterea României în NATO și a fost momentul în care clasa politică din România s-a unit și a atins un obiectiv care părea mult prea îndepărtat. Clasa politică din România, în perioada 2000-2004, după ce porțile Occidentului au fost deschise de Emil Constantinescu în 1997-2000, s-a unit, iar împreună s-a intrat și în NATO și în Uniunea Europeană. Părea imposibil lucrul acesta și totuși au reușit. Însă, niciodată în istoria noastră, nu am văzut o clasă politică mai dezbinată ca astăzi, în Parlament, cu consecințe dezastruoase pentru țara noastră pentru că, în final, noi plătim, românii obișnuiți, a afirmat Chirieac în emisiunea Esențial, de la Antena 3.

Citește și: Dăncilă, scuze în ședința comună NATO după atacul în rafală al lui Iohannis

Chirieac este de părere că discursul de astăzi al președintelui Iohannis nu a reprezentat decât situația în care se află România în momentul de față.

Ce a făcut domnul președinte Iohannis astăzi nu a fost altceva decât să consfințească dezastrul, haosul, rătăcirea în care se află țara noastră în momentul actual. Nu spun când a zis de statul de drept. Vă spun cinstit că am obosit. Îl vreți pe Portocală înapoi? Eu vă spun de doi ani să îl puneți pe Portocală să ancheteze din nou, fără doar și poate. Generalul Dumbravă trebuie luat din pensie, să meargă cu mapa galbenă la doamna Livia Stanciu. Semnați din nou protocoalele între SRI și Înalta Curte. Dacă acela era stat de drept și românii vor acel stat de drept, pe acela să îl avem. Dacă partenerii externi doresc acest lucru, acesta să fie. Se hotărăște cine merge la pușcărie și atunci economisim bani și de anchetă și de justiție. Să meargă direct, a declarat Bogdan Chirieac, prezent prin legătură telefonică, în emisiunea Anei-Maria Roman, de la Antena 3.

Cine nu trebuia să fie acolo

Analistul politic a continuat: Astăzi, la 15 ani de la admiterea în NATO, cred că toată lumea trebuia să vadă că România s-a ridicat și a reușit al doilea lucru după Marea Unire din 1918. La admiterea în NATO, toți au tras în aceeași direcție: președintele Iliescu, marele absent de astăzi, premierul Adrian Năstase, marele absent de astăzi. Cine nu trebuia să fie acolo? În opinia mea, nu trebuia să fie Traian Băsescu pentru că el a implementat acest regim de gherilă urbană politică pe care văd că domnul Iohannis îl duce pe noi culmi. Astăzi, în Parlament, nu am văzut o clasă politică dezbinată, am văzut România dezbinată, iar România dezbinată este foarte vulnerabilă. Astăzi, când vorbim, suntem mai vulnerabili decât în 1940.

Vezi și: Iohannis, discurs complet în ședința Senatului și Camerei Deputaților

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel