Iohannis - demisie Bănilă. Chirieac: Preşedintele a punctat. Dăncilă, ezitare. Era mai îndreptăţită

Klaus Iohannis i-a cerut demisia lui Felix Bănilă, șef DIICOT.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, în emisiunea de la România TV a lui Victor Ciutacu, situaţia politică şi administrativă a României, ţara în care parte dintre cele mai importante structuri sunt conduse de interimari.

"Remarc ceva: în acest moment, Parchetul General are un interimar, DNA are interimar, singurul parchet important care are un titular e DIICOT, condus de domnul Bănilă. Dacă-l demisionează şi pe domnia sa, va fi tot un interimar.

O fi bine să ţii parchetele din România în această situaţie? (…) Suntem în cea mai instabilă situaţie politică, din această cauză, din Uniunea Europeană. Instabilitatea politică nu vine din faptul că se introduce o moţiune de cenzură şi cade Guvernul. E perfect democratic. Instabilitate politică ai atunci când nu ştim dacă Guvernul e pe bune, e interimar, e sau nu e, când şefii parchetelor sunt în continuare interimari deşi era suficient timp pentru a fi numiţi acolo, mai ales că interimarii sunt, în opinia mea, nişte oameni foarte în regulă, foarte competenţi din acest punct de vedere.

Cred că domnul Iohannis a punctat. Nu ştiu de ce a ezitat doamna Dăncilă, care era poate mai îndreptăţită să ceară acest lucru. Faza cu intratul Jandarmeriei în curtea doamnei Melencu… adică Dincă e bine-mersi, luat cu escortă, cu apă, sandvişuri, are drepturi, iar familia Melencu e luată pe sus, batjocorită şi amendată. Domnul Iohannis a simţit, cineva i-a spus după trei zile...", a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel