Iohannis, decorație Iulius Filip, ”în batjocură”. Se cere anularea ordinului

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Politicianul Aurelian Pavelescu îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că și-a bătut joc de disidentul anticomunist Iulius Filip, prin decorația conferită. 

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Crucea Națională „Serviciul Credincios" clasa a III-a domnului Iulius Filip, disident anticomunist şi fost deţinut politic, în semn de apreciere deosebită pentru determinarea și curajul cu care a luptat împotriva abuzurilor regimului comunist și în semn de respect pentru suferințele îndurate în închisorile comuniste, apărând valorile democratice", a transmis Administrația Prezidențială.

Duminică seară, la Antena 3, Aurelian Pavelescu, liderul PNȚCD, a afirmat că ”decorarea s-a făcut în batjocură, cu cea mai slabă decorație.” Politicianul a precizat că ordinul conferit disidentului Iulius Filip se acordă plutonierilor și civililor, pentru acte civice. 

”Cu o ură nestăpânită, și-a bătut joc de Iulius Filip” a spus Pavelescu, adăugând că în 2000, Augustin Lazăr a primit aceeași decorație, dar într-un grad superior. 

Aurelian Pavelescu a mai precizat că a făcut o solicitare către președintele Klaus Iohannis ca să ”anuleze acest ordin și să-l decoreze pe Iulius Filip cu Steaua României.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel