Iohannis, la Bruxelles: Avem nevoie de încă o grupare politică. Negociem

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații la reuniunea informală a Șefilor de Stat sau de Guvern, la Sediul Consiliului European din Bruxelles.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că Partidul Popular European va merge mai departe cu Manfred Weber candidat pentru preşedinţia Comisiei Europene, el subliniind că nimeni nu poate forma însă o majoritate în Parlamentul European fără Popularii Europeni şi că negocierile trebuie purtate cu fermitate. Înainte de reuniunea informală a Consiliului European, care are loc la Bruxelles, Iohannis a fost întrebat cum vede faptul că unii lideri manifestă opoziţie faţă de Manfred Weber.

PPE merge din 2014 pe candidat de vârf, care este vârful de lance în campanie. Pentru popularii europeni a fost în această campanie Manfred Webber, care va fi și candidatul promovat pentru poziția de președinte al Comisiei Europene. De mult s-a luat decizia că așa se va merge și astăzi s-a discutat foarte scurt pentru că nu a avut nimeni o altă opinie”, a spus Klaus Iohannis, la Sediul Consiliului European din Bruxelles.

PPE va merge mai departe cu Manfred Webber

PPE va merge mai departe cu Manfred Webber. Trebuie mers cu calm și înțelepciune în această procedură pentru că nu numai PPE nu poate merge singur, ci nici împreună în coaliția cu socialiștii, precum a fost în mandatul trecut, nu este suficient. Este nevoie de încă o grupare politică. Să vedem cu cine se va negocia. Este clar că pentru o majoritate în Parlamentul European trebuie 3 forțe politice. Asta complică ecuația. Nimeni nu poate să formeze o majoritate fără PPE și suntem deciși să intrăm în aceste negocieri cu fermitate, cu calm și cu deschidere la propunerile care vor veni, a spus Klaus Iohannis, la Sediul Consiliului European din Bruxelles.

Klaus Iohannis a arătat că reuniunea informală a Consiliului European este una importantă, pe ordinea de zi aflându-se analiza alegerilor pentru Parlamentul European şi o primă discuţie pentru a găsi cele mai bune proceduri de selectare a persoanelor care vor ocupa funcţiile de conducere în instituţiile europene, în special preşedinţii Consiliului European, Comisiei Europene şi Parlamentului European. 'Cum vom aborda alegerea pentru aceste poziţii va fi o temă importantă astăzi', a spus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel