Iohannis, retrimitere buget în Parlament. Chirieac: Ăsta era și singurul obiectiv

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Bogdan Chirieac a analizat, miercuri, la Antena 3, discursul pe care Klaus Iohannis l-a avut în urma loviturii primite de la Curtea Constituțională.

Bogdan Chirieac a declarat că intervenția de la tribuna Administrației Prezindeiale a președintelui Klaus Iohannis a fost doar "un discurs electoral foarte slăbuț", în care președintele și-a expus o părere de "om politic". Cu privire la decizia de a retrimite înapoi în Parlament legea bugetului, analistul a declarat că Iohannis a avut un singur obiectiv.

"Ăsta era și singurul obiectiv, și anume întârzierea la maximum posibil a bugetului național, fapt care va atrage după sine întârzierea bugetelor locale cu aproximativ o lună. În momentul în care va fi promulgat bugetul, mai durează o lună până când autoritățile locale vor avea buget local din care să facă și ei investiții, să mai astupe o groapă, să mai repare un canal. În rest, domnul președinte Iohannis își continuă politica distructivă care, speră dânsul, îi va aduce voturi. Ne vom liniști pe 26 mai seara, când se va da rezultatul alegerilor europarlamentare și când USR-PLUS va fi peste PNL. Și în momentul acela domnul Iohannis nu o să mai blocheze că nu mai are ce", a declarat Bogdan Chirieac, prezent prin legătură telefonică, în cadrul emisiunii Esențial, de la Antena 3.

Citește și: Iohannis, anunţ privind bugetul după decizia CCR

Cei din coaliție "nu au ce face"

Întrebat de Ana-Maria Roman despre ce ar trebui să facă acum coaliția de guvernare, de când Klaus Iohannis a început să respingă orice propunere, Bogdan Chirieac a declarat că este exclusă începerea demersurilor pentru suspendarea președintelui în actualul context. 

"Nu au ce face. Normal, ar trebui să suspende președintele, dar este imposibil în acest moment, din toate punctele de vedere. Din cauza asta cred că strategia distructivă a președintelui se va opri la trei iunie când o să vadă că USR-PLUS este peste PNL și că nu a avut rezultate la fel cum nu a avut rezultate în 2016 când toată campania sa electorală era cu 'jos penalii' și 'penalii' au obținut cel mai mare scor din Europa civilizată la niște alegeri parlamentare. Și aceea a fost o strategie a eșecului", a mai spus analistul.  

Citește și: Iohannis, replică după ce PSD i-a spus să-și ceară scuze copiilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel