Iohannis, decizie cu privire la Kovesi. Roșca Stănescu: O chestiune de ore

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a declarat că președintele Kaus Iohannis va lua o decizie, cu privire la procurorul-șef al DNA, în câteva ore. 

Sorin Roșca Stănescu este de părere că șeful statului va lua o decizie cu privire la șefa DNA, urmare a deciziei CCR, după ce va pune punct întâlnirii de astăzi cu delegația Comisiei de la Veneția. Mai mult, jurnalistul a lansat și scenariile posibile în cazul viitorului Laurei Codruța Kovesi. "Este probabil chiar iminentă o revocare a doamnei Laura Codruța Kovesi, după ce Curtea Constituțională s-a pronunțat în termeni atât de fermi. Dar nu aș vrea să excludem și un scenariu al demisiei doamnei Kovesi, o demisie de onoare pentru a evita revocarea și eventual cu garanții venite din partea partenerilor noștri europeni pentru a fi plasată, după această decizie, într-o funcție externă. Deci pentru a fi extrasă" a declarat Sorin Roșca Stănescu la România Tv.

Așteaptă "să pună punct acestor contacte externe"

Decizia finală a președintelui va fi anunțată, în opinia jurnalistului, în câteva ore."Eu cred că e o chestiune de ore. Probabil că președintele Klaus Iohannis așteaptă să se încheie aceste întâlniri cu Comisia de la Veneția, să se pună punct acestor contacte externe și apoi va lua decizia fie a revocării, fie a determinării (n.r. Laurei Codruța Kovesi), pentru a salva imaginea lui, să își dea demisia", a mai spus jurnalistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel