EXCLUSIV  Iohannis - Dăncilă, dispută nouă. Cîmpeanu: Să vedem cine va vota în numele României

Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis

Deputatul Pro România, Sorin Cîmpeanu a vorbit, la Interviurile DC News, despre o nouă posibilă dispută între președintele Iohannis și guvernul Dăncilă, atunci când România va trebuie să voteze pentru președinția Organizației Internaționale a Francofoniei.

Sorin Cîmpeanu a analizat situația și din punctul de vedere al funcției importante pe care o ocupă, acesta fiind președinte al Agenției Universtare a Francofoniei, care are ca membri peste 800 de instituții de învătământ superior și de cercetare din peste o sută de țări. "Sunt două candidaturi. Sunt 84 de state membre în OIF, sunt 54 de țări titulare, iar România are statut de membru titular, care conteaza mai mult la vot. România a primit ambele candidaturi, sunt în curs de analiză. Decizia se va lua de către profesioniști la nivelul Ministerului Afacerilor Externe", a declarat deputatul.

Când și cine anunță votul 

Cîmpeanu a explicat că înainte de Somme-ul francofoniei de la Erevan din 11 și 12 octombrie, România va anunța votul pentru Canada sau Franța. "Știți cât de important este echilibrul nord sud pentru destinul acestei planete. Sunt țări în declin demografic altele în creștere. De aceea România trebuie să își cântărească bine decizia. Decizia trebuie luată de minister împreună cu președinția pentru că ține de politica externă și trebuie să existe sincronizare. De obicei cel care votează în numele României este unul singur, să vedem cine va fi", a spus Cîmpeanu.

Urmărește aici discuția despre acest subiect: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel