Iohannis, cu Legile Justiției la Comisia de la Veneția. Iordache: E o gogoriță

Președintele comisiei parlamentare speciale pentru Legile Justiţiei, Florin Iordache, susține că declarațiile Președintelui României cu privire la sesizarea Comisiei de la Veneția reprezintă doar continuarea campaniei electorale.

Declarațiile lui Klaus Iohannis cu privire la trimiterea Legilor Justiției la CCR și sesizarea Comisiei de la Veneția l-au determinat pe Florin Iordache să susțină că totul face parte dintr-o "campanie electorală disperată pentru octombrie 2019. "Nu poate să ceară nimeni să stabilească un calendar al Curții Constituționale. CCR în plenul său stabilește calendarul și când discută și când trebuie să ceară puncte de vedere. Atât timp cât legea 304 și legea 317 au trecut deja prin filtrul Curții Constituționale care a spus da, sunt niște legi bune, sunt în concordanță cu deciziile Comisiei de la Veneția și în consecință au fost trimise spre promulgare președintelui. Președintele nu face decât să își continue campania electorală. Îl vedem că este într-o disperată campanie electorală pentru octombrie 2019 și prin toate aceste eforturi pe care le face de la pupitrul prezidențial, nu face decât să își fidelizeze un anumit electorat. Judecătorii CCR, în toate cele trei decizii au spus că s-a ținut cont de deciziile Comisiei de la Veneția. Este o gogoriță aceasta cu Comisia de la Veneția ",a declarat Iordache.

"Înțeleg supărarea președintelui"

"Aceste legi, nu numai că aduc foarte multe lucruri bune, dar sunt apărate și sunt susținute de Corpul Profesional al Judecătorilor. Atât timp cât avem o separare a carierei judecătorilor, atât timp cât factorul politic este eliminat din procedura de numire, înțeleg supărarea președintelui, dar cei care i-au făcut informarea nu i-au spus că ministrul Justiției a fost eliminat și în ceea ce privește secția specială și în celelalte", a mai spus Iordache.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel