EXCLUSIV  Iohannis - CRIZĂ GUVERN anticipate. Sumă colosală în joc. Remus Borza: Acesta este costul

Deputatul independent Remus Borza, cunoscut drept salvatorul Hidroelectrica, în prima ediție a emisiunii "Borza Analytica", de la DC News, a vorbit despre criza actuală de pe scena politică.

Acesta s-a referit la faptul că Ludovic Orban, liderul PNL, și Dan Barna, liderul USR, au mers la Palatul Cotroceni, în cadrul consultărilor cu Klaus Iohannis, cu varianta alegerilor anticipate. Remus Borza a declarat că, dacă această criză s-ar fi prelungit și am fi ajuns la alegeri anticipate, era un adevărat dezastru.

"Să vii cu astfel de inepție politică - alegeri anticipate - la întâlnirea de la Palatul Cotroceni, și președintele Ludovic Orban, și președintele Dan Barna, arată un mare amatorism și imaturitate politică. Dacă mâine ar fi anticipate, PNL și USR ar pierde. Din punct de vedere constituțional, Klaus Iohannis a procedat corect. Din punct de vedere al responsabilității, a fost un act bine venit", a zis Remus Borza.

[citeste si]

Miliarde de euro pierdute

Întrebat cât ar fi costat dacă această criză politică ar fi continuat și am fi ajuns la alegeri anticipate, deputatul a zis: "De exemplu, săptămâna aceea din iunie, cu Sorin Grindeanu, a costat deja România. Am avut o creștere a ROBOR, o creștere a cursului de schimb valutar. (...) O criză guvernamentală în România costă miliarde de euro în fiecare zi".

"O criză prelungită, chiar și cu câteva zile, ar fi erodat toți indicatorii macroeconomici, iar toate realizările din 2017, într-o săptămână, s-ar fi estompat, s-ar fi dus. Gestul lui Klaus Iohannis de a finaliza cât mai repede această criză arată maturitate, chiar cu riscul de a pierde o parte din capital", a mai spus Remus Borza la "Borza Analytica".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel