Iohannis, criticat de Dăncilă privind preşedinţia Consiliului UE. Replică din PNL pentru premier: Nu reflectă realitatea

După ce premierul Viorica Dăncilă l-a criticat pe preşedintele Iohannis pentru rolul neînsemnat în succesul preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, liberalii au replicat, menţionând că aceste declaraţii nu reflectă realitatea. 

"Declarația doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă despre rolul președintelui Iohannis în timpul Președinției române a UE este obraznică și nu reflectă deloc realitatea.

Tot ce s-a obținut la nivel ministerial în timpul Președinției române a Consiliului Uniunii Europene s-a obținut datorită muncii experților români, datorită funcționarilor și diplomaților bine pregătiți, nu datorită miniștrilor Guvernului Dăncilă. Miniștrii au fost o piedică în calea succesului acestei președinții, nu un sprijin în obținerea rezultatelor" a scris Siegfried Mureşan pe Facebook. 

”Este meritul președintelui României”

Liberalii, care îl susţin pe Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale, au lăudat prestaţia preşedintelui la Summit-ul de la Sibiu.

”În plus, cel mai bun moment din timpul Președinției rămâne Summitul de la Sibiu care a fost gândit de președintele Klaus Iohannis și organizat de Administrația Prezidențială. Este meritul președintelui României că liderii europeni prezenți la Sibiu au văzut România așa cum este ea, o țară proeuropeană, o țară primitoare. Guvernul României nu a avut niciun rol la Summitul de la Sibiu și aceste este un alt motiv pentru care summitul a ieșit atât de bine.", a mai scris Siegfried Mureşan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel